F&B Professional of the Year
Branchenieuws

F&B Professional of the Year: stem tot 29 jan

De verkiezingsstrijd om de titel F&B professional of the Year, een jaarlijkse verkiezing van netwerkclub AF&BM, is online in volle gang. Tot 29 januari 12.00 uur kan er gestemd worden op de professionals die nu in de top 10 staan. Bovenaan staan nu Yoran Shukrula, Mehrsa Ghadiri en Koen van der Plank, maar het verschil met de nummer 4 is niet groot. De finale is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld.F&B Professional of the Year

F&B professional of the Year: stemmen

De tien genomineerden zijn de afgelopen weken enthousiast aan de slag gegaan met het oproepen tot stemmen (heb jij al gestemd?). Dit heeft ertoe geleid dat er nu al een recordaantal stemmen is uitgebracht. Vorig jaar sloot te stembus op zo’n 5.500 stemmen. Op dit moment zijn het er al 6.000. Dit is een record sinds het ontstaan van de verkiezing. Blijkbaar is er in deze tijd veel behoefte aan een positieve impuls. De stembus is open tot 29 januari om 12:00 uur, dus alle genomineerden maken nog kans. Kort na sluiting van de stembus wordt de top 3 bekendgemaakt.

F&B professional of the Year: de finale

Uit de top 10 komt een top 3. Door de coronamaatregelen is het niet haalbaar om op 5 februari een kwalitatief goede finale te organiseren voor de top 3. Daarom is de finale uitgesteld tot een moment waarop duidelijk is dat er minder of geen beperkingen meer zijn. AF&BM-voorzitter René Giel: "Daarbij heeft het de voorkeur om de finale net als voorgaande twee jaar te organiseren. Dus met de jury on tour langs de finalisten, zodat de finalisten zich kunnen presenteren in hun eigen organisatie. We zullen daarom wachten met het bepalen van een nieuwe finale datum tot er zicht is op een acceptabele situatie post-corona. En hopelijk kunnen we dit dan combineren met het bepalen van een datum voor het gala, zodat we de award uitreiking alsnog tijdens het gala kunnen doen. De finalisten en de winnaar krijgen dan het welverdiende podium. Zodra we zicht hebben op een nieuwe finale- en galadatum laten wij dit weten."

F&B Professional of the Year: de genomineerden (in willekeurige volgorde):

F&B Professional of the YearMagda Kaminska | F&B manager Park Centraal | Amsterdam 
Yoran Shukrula | F&B manager | Apollo Hotel - The Harbour Club | Vinkeveen
Mehrsa Ghadiri | Pre-opening F&B manager |  Innside by Meliá / Amsterdam
Kaja Bootsman | Restaurant manager | Bar Kantoor (Conscious Hotels)
Janiek Koolen | F&B manager | Hutten Catering | Prinses Máxima Centrum
Yvo Kwak | F&B manager | Culinair landgoed Parc Broekhuizen | Leersum
Koen van der Plank | Operations manager | Hotel Nobel | Ameland
Roel Oostrum | Executive chef | Blooming bedrijvengroep / Bergen
Johannes van der Kooi | F&B manager | Hotel Jakarta | Amsterdam
René Brienen | Chefkok/eigenaar | Restaurant Brienen aan de Maas * | Well

F&B Professional of the Year: de vakjury:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Paul Sprakel – Hospitality Management
Demian van der Reijden – Misset Horeca
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Agnes Raggers – Mooirivier Hotel en Congres – F&B Professional of the Year ‘20

Over de verkiezing

Aan het eind van het jaar gaat de AF&BM altijd op zoek naar de F&B Professional of the Year. Zo ook dit jaar, ondanks de bijzondere omstandigheden. Voorzitter René Giel: "Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder de moeilijke omstandigheden van dit jaar heeft laten zien ondernemend, creatief, wendbaar en slagvaardig te zijn. Die zich niet uit het veld heeft laten slaan toen het moeilijk werd. En die zijn/haar team onvermoeibaar is blijven steunen, motiveren enthousiasmeren." Vorig jaar won Agnes Raggers de titel.

Stemmen kan hier!

Gerelateerd nieuws