Op de begane grond van het boekenwalhalla Donner op de Coolsingel in Rotterdam is nu een minimarkt met verse producten te vinden, die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers uit de buurt. Pim Bottema, bedrijfsleider van Daily Donner wil hiermee de lokale productenten een handje helpen in deze lastige tijden.
Minimarkt in boekhandel Donner
In 2016 openden de deuren van Diner at Donner. Het idee: een lunchzaak met intieme huiskamersfeer op de tweede verdieping van de iconische boekhandel Donner. Afgelopen zomer kwam daar een terras op het Binnenwegplein bij. Met de winter in aantocht zijn de terrasstoelen inmiddels ingeklapt en nu door de coronamaatregelen ook Diner at Donner gesloten is, is het tijd voor een nieuw concept in de bekende boekhandel.
Bij de minimarkt op de begane grond van het monumentale pand komen verse producten van lokale ondernemers bij elkaar.
Lokale producten uit Rotterdam
De stellingen en koelschappen in de minimarkt liggen vol met producten uit de Rotterdamse regio. Denk aan tompoucen, appeltaart en saucijzen van Patisserie Holtkamp en kaas van de Kaashoeve. Vers brood van Jordy’s Bakery kan ter plekke worden gesneden en ook het beroemde worstenbroodje, de carrot cake en het bananendadelbrood worden dagelijks aangevoerd. De koffie van Man Met Bril Koffie is to go of per zak bonen verkrijgbaar.
Bij Daily at Donner zijn zelfs boeketten van de bekende Rotterdamse bloemenwinkel ’s Zomers te vinden. Zuivelproducten worden geleverd door Floating Farm. De Bonte Koe verrijkt het assortiment met overheerlijke chocolade en om het geheel compleet te maken, selecteert wijnimporteur en handelaar Theo Bontenbal de beste wijnen. Het eveneens Rotterdamse Waluw is verantwoordelijk voor de inrichting en styling van de zaak.
Een steentje bijdragen
‘De lokale ondernemers met kleine winkels hebben het momenteel heel zwaar, zeker in het centrum van Rotterdam’, aldus bedrijfsleider Pim Bottema. ‘Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan hun omzet en kunnen Rotterdammers thuis genieten van écht goede producten.’
Het initiatief waarin lokale producten de hoofdrol spelen, komt ook een kortere voedselketen ten goede. Dat leidt niet alleen tot lekkerder, verser en beter voedsel, maar ook tot een duurzaam concept.
Bottema: ‘Bij Daily at Donner kunnen we gericht inkopen bij de lokale producenten zelf. Zo hoeven we zo min mogelijk producten te verspillen en weg te gooien.’


