Ben of ken jij en F&B professional die het afgelopen jaar heeft laten zien de titel F&B Professional of the Year te verdienen? Geef hem of haar (óf jezelf!) dan op via het e-mail adres in onderstaande tekst. Dit kan tot en met 31 december. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van netwerkplatform AF&BM. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM om mee te doen aan deze wedstrijd. Lees hier alle ins en outs over de verkiezing.
F&B Professional of the year
Aan het eind van het jaar gaat de AF&BM altijd op zoek naar de F&B Professional of the Year. Zo ook dit jaar, ondanks de bijzondere omstandigheden. Voorzitter René Giel: "Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder de moeilijke omstandigheden van dit jaar heeft laten zien ondernemend, creatief, wendbaar en slagvaardig te zijn. Die zich niet uit het veld heeft laten slaan toen het moeilijk werd. En die zijn/haar team onvermoeibaar is blijven steunen, motiveren enthousiasmeren."
Inschrijven
Vorig jaar won Agnes Raggers van hotel Mooi Rivier in Dalfsen de titel. Aan wie moet zij het stokje overdragen? Je kunt collega's, bekendenden of jezelf nomineren tot 31 december via info@afbm.nl. Uit de inschrijvingen komt een 'long list' van alle genomineerden. Van 8 tot 25 januari januari wordt de stembus geopend en kan publiek stemmen op zijn of haar favoriet. De finalisten nemen het op 29 januari tegen elkaar op in een finale. Hoe deze finale eruit gaat zien, hangt af van de coronamaatregelen. Op 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens het jaargala van de AF&BM, maar deze is (vanwege corona) verplaatst naar het voorjaar. Waar de uitreiking dan wel plaatsvindt, wordt nog bekendgemaakt. Naast eeuwige roem, een mooie trofee, media-aandacht en een passende culinaire prijs, krijgt de winnaar een AF&BM-jaarlidmaatschap aangeboden.
Jury
De jury bestaat uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Maaike de Reuver (Food Inspiration Magazine), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhouder Agnes Raggers. De jury beoordeelde vorig jaar de prestaties van de finalisten aan de hand van een presentatie en rondleiding. Daarna werd in overleg wie de titel verdient.
Over de AF&BM
Al ruim 25 jaar is de AF&BM (Assosciation of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen. Om kennis met elkaar te delen. En om elkaar te ontmoeten op bijeenkomsten waarin de aspecten fun en brains verenigd zijn. De AF&BM organiseert kwalitatief hoogwaardige bijeenkomsten en evenementen op inspirerende locaties. De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year.

