Advertorial

Aan de slag met miso

Miso is een belangrijk ingrediënt voor de Aziatische keuken. Daarom introduceerde Yama Products onlangs 2 nieuwe varianten: de Miso Yuzu Dressing & Dip en de Miso Sesame Ginger Dressing & Dip. Chef-kok Arjan Siemerink geeft zijn recepten ermee prijs.

“Door miso te gebruiken in gerechten voeg je umami toe, dat heerlijkheid betekent”, begint chef-kok Siemerink. Het product is voor de Aziatische keuken, met name de Japanse, dan ook een zeer belangrijk ingrediënt. Maar waarom? “Het geeft hartigheid en diepgang zoals geen ander product dat kan. Door de bijzondere productie ervan, namelijk fermentatie, heeft het een onbenaderbaar aroma”, vervolgt hij. Maar wat is miso nou precies? “Miso is een pasta die wordt gemaakt door sojabonen en kome koji (gestoomde rijst) met een gistcultuur en zout te laten fermenteren.” De kleur van de miso is afhankelijk van de gebruikte grondstoffen en duur van de fermentatie.

Misosoep
In Japan wordt miso op verschillende manieren toegepast, maar het meest bekende gerecht ermee is misosoep. Daarnaast wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor marinade, saus en dressing. De toepassing ervan in gerechten is afhankelijk van de combinatie, regio en het seizoen.

Yama Products
Yama Products introduceerde onlangs 2 nieuwe en veelzijdige misoproducten: de Miso Yuzu Dressing & Dip en de Miso Sesame Ginger Dressing & Dip. Siemerink neemt ons mee in de Aziatische keuken en geeft 2 recepten ermee prijs.

Recept 1
Spicy Ramen Burger

Ingrediënten
* 500 gr rundergehakt
* 50 gr panko (Japanse broodkruim)
* 2 eieren
* 4 nestjes ramennoedels
* 2 tomaten
* 2 rode uien
* 6 el Miso Yuzu Dressing & Dip
* Ketchup

Bereiding
* Meng het gehakt met de panko, eieren en twee eetlepels Miso Yuzu
* Maak er vervolgens 4 mooie burgers van
* Bak of grill de burgers gaar
* Kook de ramennoederls volgens de gebruiksaanwijzing
* Snij de tomaat en rode ui in plakken
* Bouw het gerecht op door de noederls in een ronde vorm op het bord te leggen
* Leg vervolgens de burger erop en top af met de tomaat, rode ui, ketchup en de overgebleven Miso Yuzu.

Recept 2
Salsiccia met kymchee

Ingrediënten
* 1 casino witbrood (zonder korst in de lengte gesneden)
* 4 kalfsworstjes, gebraden
* 100 gr Yama Kimuchi no Moto
* 100 gr Yama Miso Sesame Ginger Dressing & Dip
* 1 rode ui in ringen
* 1/2 ijsbergsla, in repen
* Verse koriander

Bereiding
* Meng de kimuchi met de miso
* Bak de uien aan
* Rol het worstje samen met de kimuchi/misosaus, ijsbergsla, gebakken ui en wat verse koriander strak op in een plak brood
* Snij in gelijke stukken en serveer met wat extra saus en verse koriander