De tijd dat er bij De Koninck enkel en alleen bier werd gebrouwen lijkt, nu definitief verleden tijd. De brouwerij is inmiddels een interessante en inspirerende ontmoetingsplek voor Antwerpse smaakmakers. Zij zijn ieder op hun eigen manier verbonden aan het ambacht van bierbrouwen en vertegenwoordigen verschillende ambachten. Allen zijn gevestigd op en rondom de brouwerij en dragen bij aan de unieke beleving die past bij de vernieuwde weg die De Koninck is ingeslagen.
Maak tijdens een brouwerijbezoek kennis met de volgende ambachten:
* Only Cheese: De kazen van kaasaffineurs Van Tricht liggen intussen al vier jaar te rijpen in de brouwerij, maar nu openen ze er ook een kaaswinkel.
* JITSK: Chocolatier JITSK maakt er zijn zoete creaties zonder onnodige praal, maar wel met liefde voor het vak.
* Minestrone Cookbooks: culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft kooksessies en workshops in het voormalige labo.
* The Butcher’s Store: Slagers De Laet & Van Haver hebben er hun eigen atelier en brengen de ambacht van de slager terug naar de essentie.
* The Butcher’s Son: Duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens openden hun eigen restaurant. Dit Duo staat voor kwaliteit en verfijning dit vind je dan ook terug in de geserveerde gerechten.
* The Bakery: Bakker Kenney, trouw gebleven aan de traditionele Franse broodbak traditie, opende er zijn eigen bakkerij.
De gemeenschappelijke deler met stadsbrouwerij De Koninck is een enorme gedrevenheid om een unieke beleving te creëren en het ambacht te delen met anderen. Wil je meer weten over de ambachten kijk dan op www.dekoninck.be/ambachten.

