Bezoek van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari de Horecava in RAI Amsterdam om vakgenoten te ontmoeten en inspiratie op te doen. Ruim 500 deelnemende bedrijven in 8 segmenten, 150 innovaties en nieuwe events als Sweet Emotions, Brood & Horeca, Het Horecava Festival, pop-up restaurant de Bierfabriek, het Aziatisch Paviljoen en nog veel meer! De Horecava is al 60 jaar hét trefpunt voor de foodservice professionals.
De aanwezige bedrijven op Horecava 2016 zijn onderverdeeld in 8 segmenten: Bakkerij, Grootkeuken, Levensmiddelen, Dranken, Dienstverlening, Fastservice, Inrichting & Inventaris en Koffie, Thee & Cacao. Binnen deze segmenten wordt ruimschoots aandacht besteed aan trends, ontwikkelingen, inspiratie en beleving door middel van workshops, presentaties en wedstrijden.
Nachtleven
Wat jarenlang Nachtleven in de donkere drankenhal was, is nu een lichte en frisse ambiance met meer variatie in het aanbod. Alles wat over dranken gaat, vindt u hier. Koud en warm, met en zonder alcohol.
Horecava Festival
De consument zoekt steeds meer beleving en bijzondere ervaringen in het uitgaansleven. Het Horecava Festival laat u zien hoe deze trend concreet om te zetten is in kansen voor uw onderneming. Op een plein met de sfeer van een foodfestival vormen wijn- en cocktailbars, bierbarretjes en foodtrucks een plek vol beleving en bijzondere smaakcombinaties. In een aparte tent vindt u tal van leveranciers die onontbeerlijk zijn bij de organisatie van een eigen (food)festival, zoals licht & geluid, muntverkoop, tentenbouw, aankleding, hostessen, beveiliging, muziek en artiesten. Ook hoort u hoe muziek en artiesten optimaal in te zetten zijn voor de juiste gastbeleving.
Sweet Emotions
100 procent culinair entertainment op dessertgebied in een bijzondere ambiance, dat is waar Sweet Emotions voor staat. U wordt ondergedompeld in een wereld die uw kijk op cocktails en desserts voorgoed verandert. R&D Food Revolution uit België toont hoe dessert-eten een belevenis wordt, het hele jaar door.
De Bierfabriek
Tijdens de Horecava kunt u lunchen in een tijdelijke dependance van De Bierfabriek. De Bierfabriek is een horeca-concept waarin brouwerij, restaurant en café samenkomen. Hier kunt u niet alleen genieten van het bekende Franse boerderijkippetje, maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier...er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen!
Brood & Horeca
Brood & Horeca in het Elicium is een nieuw podium voor alles omtrent brood. Er zijn workshops over het gebruik van brood op de vier eetmomenten van de dag: ontbijt, lunch, snack en diner. En ook hoe interieurbeleving in het restaurant kan zorgen voor extra sfeer en omzet. Aanbieders uit de diverse food- en non food sectoren binnen de broodindustrie zijn hier vertegenwoordigd, van bake-off tot interieur en gereedschappen.
Kijk alvast op horecava.nl voor alle evenementen, exposanten, innovaties, het programma en de openingstijden.

