Advertorial
Foto Floris Heuer

'Meer uit asperges' groot succes

Op 11 en 12 april organiseerden Sligro, Unilever Food Solutions en Sligro’s verspartner Smeding gezamenlijk het evenement ‘Meer uit asperges’ op het landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Topkoks, leveranciers en specialisten inspireerden honderden horecaondernemers en chefs met demonstraties, masterclasses en workshops.

De dagen werden geopend met verrassende demo’s van topchefs Edwin van Gent (Culinair adviseur Unilever Food Solutions), Bart van Berkel (Winnaar MasterChef Holland 2014), Albert Tielemans (Culinair adviseur Sligro), Soenil Bahadoer (De Lindehof**) en Rogér Rassin (La Rive*). Uiteraard konden de bezoekers de gerechten vervolgens zelf proeven; onder het genot van een mooie bierpairing of een Fresh Lemonade.

Workshops
Aansluitend werden de chefs op pad gestuurd over het terrein, om diverse workshops te volgen: een masterclass asperges, een workshop bier- & cocktailpairing, 6 varianten van Hollandaisesaus, menumarketing, presentatietechieken en een workshop waarin combinaties met geitenlam, gevogelte & zeevruchten werden gepresenteerd door de verspartners van Sligro: Slagerijen Kaldenberg, Ruig en Smit Vis.

Creatieve finale
De afsluiting kwam uit het creatieve brein van Meesterkok Angélique Schmeinck die een eetbaar schilderij van 15m2 voor de bezoekers schilderde en opdiende. Na afloop van de twee zonovergoten events keerden de chefs en ondernemers terug naar hun bedrijven met nieuwe kennis, kunde en ideeën en volop inspiratie voor het aanstaande seizoen. Klaar om meer uit asperges te halen!

Fotografie: Floris Heuer