Advertorial

Mongozo Buckwheat White Lekkerste Aspergebier

Mongozo Buckwheat White is verkozen tot Lekkerste Aspergebier van 2015. Tijdens de tweede editie van de wedstrijd Lekkerste Aspergebier proeft een onafhankelijke jury blind alle ingezonden bieren in combinatie met asperges. Zij zoeken naar een begeleidend bier dat evenals asperges zachte smaken combineert met een lichtzoete bitterheid.

Deze verkiezing heeft als doel om bier als begeleidende drank bij asperges te promoten en verkiest bierstijlen die in combinatie met een klassiek aspergegerecht een perfecte combinatie vormen. De organisatie ligt in handen van Bier & Gastronomie in samenwerking met Hap&Tap Magazine.  

Zacht karakter van boekweit
Jan Fleurkens, directeur Mongozo: “We hebben jaren gewerkt aan de receptuur van de Mongozo Buckwheat White dat sinds eind 2014 op de markt is. Zelf was ik vanwege het zachte karakter door het gebruik van de boekweit erg overtuigd van een mooie combinatie met asperges. We zijn natuurlijk trots dat we uit alle inzendingen verkozen zijn tot lekkerste aspergebier 2015.”

Harmonieus met asperges
De jury roemde de milde bittere hopsmaak in Mongozo Buckwheat White, en het verfrissende citrusachtige karakter in de nasmaak. “De nasmaak doet ergens denken aan mandarijntjes en gaat harmonieus samen met de zachtbittere en zoetige smaak van de asperges. Een geweldige begeleider bij een klassiek aspergegerecht!”, aldus de jury. In 2014 werd Urthel Saisonnière (6% Vol.) verkozen tot Lekkerste Aspergebier van 2014.

Mongozo Buckwheat White wereldwijd het eerste biologische, glutenvrije en fairtrade gecertificeerde witbier op basis van boekweit. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen. Het bier bevat 4,8 procent volume alcohol.