Advertorial

Ondernemers enthousiast over Lattiz

De perfecte dikte, altijd dezelfde hoeveelheid melk en optimale kwaliteit. De Lattiz van FrieslandCampina is dé revolutie voor melkschuim in de horeca. Hoe ervaart de professional de Lattiz? We drinken een cappuccino bij Van Harte in Amsterdam om daar achter te komen.

Een drukke koffieochtend bij Van Harte in De 9 Straatjes in Amsterdam. Locals, toeristen, er zit van alles. Het personeel loopt op deze volle zaterdag af en aan met dienbladen vol cappuccino’s en lattes. Elke kop moet goed zijn. Voor de continue kwaliteit koos bedrijfsleidster Lotte Wendt voor een blend van arabica en robusta. “Je weet dat als je op de knop van de bonenmaler drukt, er precies dezelfde hoeveelheid en kwaliteit gemalen koffie uitkomt.” Koffie is bij Van Harte naast wijn een van de hardlopers. Elk jaar gaat er zo’n 300 tot 350 kilo verse bonen doorheen. Als bedrijfsleister zoekt Wendt naast kwaliteit ook graag naar snelheid, gemak en manieren om kosten te besparen. “Een barista in dienst nemen kost veel geld, maar je wilt wel een goede cappuccino kunnen serveren. De Lattiz biedt voor ons de oplossing.”

Piekmomenten 
De machine achter de bar wordt deze ochtend goed gebruikt. “Iedereen kan hem bedienen”, noemt Wendt als een van de prettige eigenschappen. “De kwaliteit van het melkschuim is bovendien iedere keer hetzelfde. Je komt weleens in zaken waar het schuim te dik of juist te dun is. Dat doet afbreuk aan de koffiebeleving. Dat zal met de Lattiz niet gebeuren. Je drukt de knop in en klaar ben je. Dat gemak zoek je, zeker in de piekmomenten.” Wendt hanteert een duidelijke stelregel. Alles wat het werken efficiënter maakt, haalt zij in huis. “De Lattiz past helemaal in die filosofie.”

Kostenbesparend 
Van Harte had een pistonmachine met 3 groepen en schuimde de melk handmatig op. Het bedrijf zocht echter meer snelheid en gemak. Door MIKO Koffie Noord-Holland is toen Lattiz geadviseerd, die Van Harte combineert met een pistonmachine. Op deze manier krijgt de gast de maximale beleving en kwaliteit, en Van Harte de snelheid en het gemak.

Wendt beseft dat de Lattiz niet voor alle ondernemers geschikt is. “Eerlijk is eerlijk, de investering is flink, dus als je slechts een paar koffies op een ochtend verkoopt, zou ik een andere oplossing zoeken. Wij zetten op drukke dagen tientallen koffies per uur, dus voor ons verdient de Lattiz zich snel terug. Sterker nog: als je het omrekent bespaar je zelfs op personeelskosten. Zo moet je als ondernemer volgens mij denken.”

Meer weten over Lattiz? Check Lattiz.nl