De internationale cocktailcompetitie The Disaronno Mixing Star is niet langer een competitie. Het project anno 2016 ontleent zijn naam aan The Next Style of Mixing.
Deze verandering is tot stand gekomen doordat Disaronno geen ‘verliezers’ meer wilde. “Niemand vindt het leuk verslagen te worden en Disaronno vindt dat iedereen recht heeft op iets. The Mixing Star wordt op deze manier een veel interessanter en leuker concept”, vertelt Simon Difford.
Boek
Diffort gaat zelf meedoen. “Ik zal persoonlijk alle 155 cocktails die in deze eindfase gepresenteerd worden bereiden en ze aan het team van Disaronno in mijn bar in Londen serveren. Wij zullen de 45 in dit speciale boek te verzamelen cocktails samen met de gezichten van de Mixing Stars die ze gecreëerd hebben kiezen. Het boek verschijnt rond kerstmis”, vervolgt hij.
Creativiteit
Het Mixing Star Project 2016 heeft het volgende voor ogen:
- Het talent van opkomende en reed gevestigde bartenders tot uiting laten komen
- De creativiteit aanmoedigen van nieuwe en betoverende cocktails die echte klassiekers van Disaronno kunnen worden
- Het verstrekken van nuttige informatie via de 13 ambassadeurs en mediapartners van Disaronno
De fases
Het Mixing Star Project bestaat uit drie fasen:
Fase 1: aanwerving
Schrijf je online in op themixingstar.com en sluit het recept van de door jou met Disaronno bereide cocktail bij. Jouw Brand Ambassador (zie hieronder de deelnemende landen) zal de 60 bartenders die de beste recepten gepresenteerd hebben selecteren en uitnodigen voor één van de masterclasses. Alle bartenders die deelnemen aan de masterclasses zullen hoe dan ook hun recept gepubliceerd krijgen in een digitaal boek dat door Disaronno gepromoot wordt.
Fase 2: masterclass
Deze Masterclasses zullen draaien om de 5 grote stijlen van Bartending: Classic, Tiki, Molecular, Batched, Contemporary en Fun. Het Mixing Star Project heeft als doel het grote talent van bartenders te ontdekken en te promoten. Elke masterclass zal vervolgens eindigen met een uitdaging via een mystery box om de 5 bartenders te selecteren voor elke masterclass. Zij zullen een cocktail presenteren om toegang te krijgen tot de volgende fase.
Fase 3: boek Disaronno Mixing Star 2016
Ik zal persoonlijk alle 155 cocktails die in deze eindfase gepresenteerd worden bereiden en ze aan het team van Disaronno in mijn bar in Londen serveren. Wij zullen vervolgens de 45 in dit speciale boek te verzamelen cocktails samen met de gezichtenvan de Mixing Stars die ze gecreëerd hebben uitkiezen. Uiteindelijk is er in oktober een exclusief evenement gepland waarvoor elk land een bartender uitgenodigd zal worden die persoonlijk zijn eigen cocktail aan een groter publiek mag presenteren.
De 9 deelnemende landen en hun Disaronno-ambassadeurs zijn:
• Nederland - Andrew Nicholls
• Oostenrijk - Matteo Fabbris
• Duitsland - Emanuele Ingusci
• Griekenland - George Bagos
• Italië - Alessandro Avilla
• Spanje – Iván Herrera Cabanilla
• Zweden - Jonas Cofield
• Verenigd Koninkrijk - Rod Eslamieh
• Verenigde Staten (Directeur U.S Brand Ambassador) - Paul Sevigny
• Verenigde Staten (Brand Ambassador West Coast) - Alex Room
• Verenigde Staten (Brand Ambassador Southcentral) - Lauren Ritchie
