Horecagroothandel Sligro heropent maandas 14 en dinsdag 15 november de vestiging Rotterdam Spaanse Polder. Onder anderen Cees Timmerman, Marco Somer en Erik van Loo** waren aanwezig bij de opening.
De officiële opening werd verricht door Erik van Loo en Sandra Ysbrandy. Ook deze vestiging is een zogeheten 3.0 vestiging, met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen, verdeeld over dagverse producten, diepvries, kruidenierswaren, wijn en non-food.
Het Roode Kooper*
Entree sprak tijdens de opening met chef-kok Dennis van den Beld van restaurant Het Roode Kooper* in Leuvenum. Hij ontving vorig jaar zijn eerste Michelinster. “Eigenlijk was ik nooit zo met die sterren bezig, maar nu we eenmaal zo’n ster hebben ga ik er wel meer over nadenken. Aan de andere kant: je hebt het gekregen voor wat je hebt gedaan en voor mezelf kan ik zeggen dat ik het afgelopen jaar nog beter ben gaan draaien.” Van den Beld bereidde tijdens de opening gekarameliseerd buikspek, terrine van bospaddenstoelen en bloemkool, mousse van ansjovis, gezouten citroen, beurre noissette met kappertjes en pistache met zomertruffel.
Fitzgerald
Ook chef-kok Remco Kuijpers van Fitzgerald in Rotterdam was aanwezig bij de opening van Sligro Rotterdam Spaanse Polder. Kuipers ziet dat steeds meer chefs teruggaan naar de basis in hun keuken. “Het ‘normaal’ koken is weer razend populair. Mensen willen weer degelijk en eten en alles moet herkenbaar zijn. Er moet een gedachte en een filosofie achter zitten. En dat is mooi om te zien. Dat is namelijk de manier van koken hoe het eigenlijk bedoeld is.” Kuipers bereidde tijdens de opening een gerecht met zwezerik, een product dat volgens hem in veel kwaliteitszaken wordt bereid. “Het is een mooi delicaat stukje orgaanvlees.”
HorecaHelden
Eerder werd bekend dat Sligro in samenwerking met Entree Magazine het magazine HorecaHelden uitbrengt. HorecaHelden is een ode van Sligro en Entree aan de groot Rotterdamse horeca met verhalen over innovatieve concepten en horecaklassiekers en geeft een kijkje achter de schermen bij topchefs en horecaondernemers uit de Maasstad. Zo leest u bijvoorbeeld over de visies van horecatyconen Chiel Jongejan en Robbèr Willemsen en kan de lezer meespieken bij de geheime cocktailbar Dr. Natuurlijk ontbreken ook restaurant Dertien, de Euromast, de Markthal, Aloha, Mainport en Fenix Food Factory niet in het blad. En dit is slechts een tipje van de sluier, want er komen veel meer mooie horecazaken aan bod.









