Advertorial

Sterrenchefs heropenen Sligro Amsterdam

In het bijzijn van tal van (sterren)chefs heropende horecagroothandel Sligro op maandag 27 juni de vernieuwde vestiging van Sligro Amsterdam.

Ook deze nieuwe vestiging is een Sligro 3.0-type. Dat betekent dat er een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen, verdeeld over dagverse producten, diepvries, kruidenierswaren, wijn en non food is.

Peter Lute
Eén van de chefs die op maandag 27 juni aanwezig was bij de heropening van de Amsterdamse Sligro-vestiging was Peter Lute. Hij gaat binnenkort zijn zaak, restaurant Lute in Amstelveen, volledig restylen. Lute: “Ik vind het goed om met de tijd mee te gaan en niet op de successen van nu te rusten. In iedere cultuur ruik je in de keuken de kruiden en de specerijen, daardoor wordt een keuken bepaald. Daar wil ik meer over vertellen met ons nieuwe restaurant De Kruidfabriek”, vertelt hij. “Wat ik wil laten zien is dat we door te doseren mooie dingen in stand kunnen houden, waardoor we er veel langer van kunnen genieten.”

Kaldenberg
Verspartner van Sligro, Slagerijen Kaldenberg, levert onder andere aan The Roast Room, Gerard Wollerich en Masterchef-jurylid Michiel van der Eerde en werkt inmiddels 25 jaar samen met Sligro. Wat ziet eigenaar Joop Kaldenberg eigenlijk voor ontwikkelingen in de horeca? “Je merkt dat horecaondernemers de diepte van hun assortiment vergroten en zich willen onderscheiden van hun concullega’s. En dat begint vaak met uitleg over de oorsprong van de vleesproducten die je verkoopt. Er wordt helaas nog veel gerommeld met vlees en daardoor zijn we een tijd geleden gestart met ‘vlees met een verhaal’. Op die manier wilden we ondernemers meer leren over de afkomst van vleesproducten en je merkt dat dat heel veel goodwill heeft gekweekt onder onze klanten”, legt hij uit.

The Roast Room
The Roast Room is een grote klant van Kaldenberg waar een nieuw slagerijconcept werd geïntroduceerd. “We hebben gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden voor iets unieks. En met succes. The Roast Room werd uitgeroepen tot beste vleesrestaurant van Nederland, daar krijg je toch wel kippenvel van.”

Hamburgertrend
Als we kijken naar vleestrends zijn het de hamburgers die volgens Kaldenberg nog redelijk lang blijven hangen in ons land. En dat ziet hij ook in zijn cijfers. “Als ik de ‘hamburgercijfers’ van dit jaar vergelijk met de cijfers van vorig jaar zit daar toch nog een omzetstijging in van 50 procent.”

Kookdemonstraties
De eerste 3.0-vestiging opende in 2014 in Maastricht en daarna volgden Gouda, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Enschede. Tijdens de officiële opening op maandag 27 vonden er kookdemonstraties plaats van onder anderen Rogér Rassin*, Soenil Bahadoer**, Stefan van Sprang** en Ron Blaauw*. Ook vinden er op dinsdag 28 juni nog allerlei kookdemonstraties en masterclasses plaats in de vernieuwde Sligro-vestiging in Amsterdam.