Advertorial

Toe aan een nieuw horeca-interieur?

We hebben lastige tijden gehad in de horeca, maar lijken daar inmiddels langzaamaan uit te kruipen. Met omzetten die onder druk staan is het altijd lastig die overweging: ga ik investeren of niet? Anti-cyclisch investeren heeft als voordeel dat je je inkoop scherp kunt doen en dat je veel van je concurrenten/conculega's voor bent. Maar het is spannend. Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Verdien je het terug?  Jaag ik met een te grote omslag mijn bestaande klanten niet weg? Hoe ver ga je?

Onlangs heb ik met mijn bedrijf, Restaurant De Roskam in Houten, volledig verbouwd.  Daar zijn heel wat sessies aan voorafgegaan. De Roskam bestaat al vijfhonderd jaar en de huidige eigenaar, Lennard Ossendrijver, is de derde generatie in dit familiebedrijf. Het heeft een vaste plek in het oude dorp en een bekend gezicht. Aan dat gezicht gaan morrelen is eng. Het was een  zaak voor alle leeftijden en moest dat blijven. Met een klein team, bestaande uit Lennard, zijn vrouw Karin, Paul van Eijck (de architect die vooral het bouwkundig deel heeft gedaan maar daarnaast ook tal van andere ideeën heeft aangedragen) en ik zijn we op pad gegaan, hebben we links en rechts rondgekeken. Uiteindelijk is er uit voortgekomen wat u op de foto's op de website kunt zien. Een rauwe maar toch ook vriendelijke intieme zaak. Toegankelijk voor jong en oud. Open en fris met veel natuurlijk licht.

Het was een krachtige samenwerking die meer heeft opgeleverd dan de som der delen, zoals dat heet. En dat is meer dan waar. Juist door met elkaar te sparren en elkaars ideeën ter discussie te durven stellen in alle openheid, konden we tot dit resultaat komen. Het is een aanpak waar ik met mijn bedrijf voor sta. Ideeën aanleveren, meedenken, budget bewaken, goede materialen gebruiken, creatief en flexibel zijn. Niet perse voor de trends uit maar zeker niet achteraan in de rij. Niet perse duur maar wel perse goed! Als u deze aanpak interesseert kunt u mij altijd bellen voor een vrijblijvend gesprek. En kijk ook eens op de website: bobnisters.com.

En ga eens kijken bij De Roskam, ga wat drinken op het heerlijke terras, kijk binnen naar hoe het is geworden en laat u inspireren. Dat is tenslotte wat ondernemers in de horeca doen; bij elkaar in de keuken kijken.En tenslotte, vraag daar maar eens of de verbouwing succesvol is geweest. Veranderen is spannend. Laat het een leuke spanning zijn!

Bob Nisters