Biernieuws

Café Brinkman krijgt Caffé Maestro-certificaat

Laurentis espresso start een nieuw kwaliteitsoffensief voor meer rendement en betere koffie in de horeca. Daartoe is zondag 7 juni in Haarlem het eerste certificaat Caffé Maestro uitgereikt bij Café Brinkman, dat zich als eerste horecabedrijf in Nederland Caffé Maestro gecertificeerd mag noemen.

Caffé Maestro is een nieuw trainingsconcept dat Laurentis espresso aanbiedt aan horecaondernemers en hun medewerkers. Doel van deze training, die uit drie modules bestaat, is meer rendement maken met koffie en de kwaliteit van de koffie in de horeca naar een hoger niveau brengen.

De eerste module bestaat uit een trendtour. Horecaondernemers, managers en bedrijfsleiders worden in Amsterdam bijgepraat over de huidige en toekomstige trends in de horeca. Tijdens een fietstocht worden diverse horeca- en retailconcepten bezocht. Hier leggen eigenaren uit hoe zij bepaalde trends vertalen naar de markt.

Tijdens een masterclass worden de mensen van de vloer gemotiveerd om de koffie de aandacht te geven die het verdient. Tijdens creatieve sessies worden persoonlijke recepten en koffiekaarten ontwikkeld. Tijdens een upselling en actieve verkooptraining wordt door professionals uitgelegd hoe men met simpele tips de koffieomzet kan laten stijgen.

Na afloop van deze twee modules wordt in een derde module gecontroleerd of alles daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd. Mystery guests bezoeken de zaak en maken een uitgebreid rapport, waarin niet alleen de koffie maar ook de gastvrijheid en hygiëne worden meegenomen.