Biernieuws

Domaine de Fleur haalt alcohol uit wijn

Domaine de Fleur is een onlangs opgericht bedrijf dat alcohol uit wijn haalt, een proces waarbij de authentieke, complexe wijnsmaak behouden blijft.

Eigenaar Alexander Nijeboer: "Domaine de Fleur is een nieuw Nederlands wijnmerk voor de allerbeste alcoholvrije wijnen. Samen met internationale wijnkenners selecteert Domaine de Fleur de beste (alcoholhoudende) wijnen uit landen als Frankrijk, Italië en Duitsland. Deze topwijnen worden volgens een zorgvuldig gecontroleerd productieproces gedealcoholiseerd."

"De huidige technieken bieden de mogelijkheid om tot zeer goede alcoholvrije wijnen te komen", zegt Nijeboer. "Voor horeca-gasten is dat een uitkomst: zij kunnen genieten van een goed glas wijn zonder de bijeffecten van de alcohol. Ideaal voor bijvoorbeeld bestuurders, zwangere vrouwen en zakenmensen die tijdens een diner scherp willen blijven."

Alcoholvrije wijn biedt volgens Nijeboer ook de horecaondernemer nieuwe kansen. "Restaurants die bij ons afnemen zetten de drank op de wijnkaart voor gemiddeld €3,50 per glas. Een glas frisdrank genereert ongeveer €2,- omzet. Een slimme horecaondernemer weet dus waar de kansen liggen!"

De experts die Domaine de Fleur inschakelt, hebben meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om het dealcoholiseren van topwijnen. Door deze ervaring blijft deAan de totstandkoming van de alcoholvrije wijnen van Domaine de Fleur ligt een technologische ontwikkeling van meer dan 100 jaar ten grondslag. Al in 1908 patenteerde een Duitse wijnproducent een manier om alcohol aan wijn te onttrekken. Deze techniek is sindsdien sterk geëvolueerd tot een high-tech destillatieproces waarbij de wijnen onder vacuüm tot maximaal 28°C worden verwarmd. Tijdens dit proces worden de alcohol en de andere aromahoudende bestanddelen van de wijn van elkaar gescheiden.

Domaine de Fleur is verkrijgbaar via www.domainedefleur.nl als rode wijn (Merlot), witte wijn (Blanc), een mousserende witte wijn (Sparkling) en een mousserende rosé (Sparkling Rosé).