Biernieuws

Duurzame espresso van Taztu

Taztu is een nieuw, duurzaam espressomerk dat alleen gebruik maakt van ongemengde 'single origin arabica'. Het team van Taztu werkte tot nu toe altijd samen met lokale koffieboeren in Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Na een lange periode als koffieleverancier van grote koffiemerken, brengt het team nu dus een eigen, premium koffiemerk op de markt.

Om de hoge kwaliteit, duurzame productie en herkomst te garanderen, is Taztu naar eigen zeggen betrokken bij het complete proces van plukken, sorteren, drogen, verwerken en testen van de bonen tot het transporteren, branden en verpakken van de koffie. "Zo is Taztu's Gayo Sumatra Gold honderd procent Arabica, natuurlijk en met de hand geplukt", aldus een woordvoerder. "Met zijn volle body, lage en zachte acidity en sterke rijke smaak, zit de Gayo Sumatra Gold vol met tonen van donkere chocolade." De koffie groeit op een hoogte van 1200 tot 1600 meter.

Taztu wil met haar service, kennis en duurzame kwaliteit een nieuwe standaard zetten in de Nederlandse koffiemarkt en bijdragen aan een levendige en zuidelijke koffiecultuur. Om deze reden ondersteunt Taztu sinds enkele weken ook een landelijke baristi-actie van Grand Marnier. Hiervoor bezoeken speciaal getrainde baristi van Guest Republic in een jaar tijd een groot aantal geselecteerde horecazaken met een exclusieve, mobiele koffiebar. Aan tafel wordt vervolgens een cappuccino of espresso bereid met Grand Marnier. De actie staat in het teken van het promoten van het koffieambacht, authenticiteit, luxe, warmte en traditie.

www.taztu.nl