Estrella Damm Inedit is geboren uit de overtuiging van de noodzaak een bier te hebben dat prima samengaat met de fijnste schotels uit de beste keukens. Een bier dat perfect harmonieert met het smaakpalet van de meest uiteenlopende gerechten. Voor het eerst is er een bier dat je - naast of in plaats van een goede wijn - kunt aantreffen op de tafels van toprestaurants.
De brouwmeesters van Damm hebben tezamen met Ferran Adrià en diens team van restaurant “El Bulli” Estrella Damn gecreëerd. Estrella Damm Inedit is een uitgelezen combinatie van gerste- en tarwemouten met fijne hopsoorten, koriander, curaçao, zoethout, gist en water. Na het bottelen ondergaat het bier een tweede gisting op fles, welke zorgt voor zijn natuurlijke troebelheid.
Het resultaat is een uniek, licht troebel bier met een frisse smaak en een bloemig aroma. Duidelijk intens en complex van aroma, met een natuurlijke troebelheid. Fruitige en bloemige neus met toetsen van verse gist en zoete kruiden. De smaak is zeer fris, zacht, romig en fruitig met een prettig uitvloeiende milde afdronk.
Serveer Estrella Damm Inedit aan tafel, goed gekoeld in een ijsemmer of champagnekoeler. Gebruik hiervoor een schoon en droog wijnglas dat je halfvol schenkt zodat dit bier zijn smaak en aroma optimaal prijs kan geven. Mits koel, donker en droog bewaard zal Estrella Damm Inedit verder rijpen en zich voller en genuanceerder ontwikkelen.
De Kikvorsch, tel. 0487-585888, e-mail: verkoop@dekikvorsch.nl, of kijk op www.estrelladamm.es/inedit.

