Biernieuws

Gusto 1833

Al 175 jaar lang zorgt brouwerij De Koninck ervoor dat de bierliefhebbers uit Antwerpen en verre omstreken geen dorst hoeven te lijden. Om dit feestelijke jaar extra luister bij te zetten ontwikkelde de brouwerij een nieuw bier, Gusto 1833, én een boek met recepturen van topchefs (ISBN 978 90 02 23177 3).

Gusto 1833 is met zijn twee variëteiten Golden Blond en Ruby Red een perfecte begeleiding bij de meesterwerken van de twaalf topchefs die voor het boek een gerecht creëerden met De Koninck-bier.

De Gusto 1833 Golden Blond verrast door de heldere, goudgele kleur. "Wij hebben gestreefd naar minimale verkleuring door temperatuurschokken, te hard koken of karamellisatiereacties te vermijden", legt Bernard Van den Bogaert, gedelegeerd bestuurder De Koninck, uit. Het resultaat is een sprankelend, fris, zacht bier met lichtzoete toets. Ideaal voor bij het aperitief of bij vis.

De Gusto 1833 Ruby Red dankt zijn mooie donkerrode kleur aan de donkere mouten. ‘De uitdaging bestond erin om een licht verteerbaar, fijn parelend bier met een subtiele smaak te maken voor bij de maaltijd’, weet Bernard Van den Bogaert. De Ruby Red drink je als een rode wijn bij rood vlees of kaas. Johan Segers van ’t Fornuis maakte een receptuur met mosselen en De Koninck Gusto 1833 Golden Blond.

Mosselen met Gusto 1833 Golden Blond
2 kg mosselen (liefst jumbo-formaat)
2 uien
1 selderij
zwarte peper
25 cl De Koninck Gusto 1833 Golden Blond

Bereidingswijze:
Kuis de mosselen grondig en was ze onder stromend water. Snijd de uien in ringen en snijd de selderij in blokjes. Fruit de groenten aan in flink wat boter in een ruime kookpot. Voeg na twee minuten de mosselen toe en kruid met flink wat peper. Giet het bier erbij. Breng aan de kook en schud om de minuut grondig om, tot alle mosselen open zijn.

Brouwerij De Koninck, mail info@dekoninck.com, of kijk op www.dekoninck.be.