Biernieuws

HiFri: Frituren zonder frituurvet

HiFri introduceert het High Tech Frying nu ook op de professionele markt. Met dit systeem wordt gebruik gemaakt van hete lucht en stoom om snacks te bereiden in plaats van frituurvet.

De HiFri is al getest door verschillende bedrijven en werd onder andere ingezet in de Ahoy. Edgar Bolwerk, verantwoordelijk voor de food-kiosken bij Ahoy: "Wij gebruikten de HiFri tijdens het concert van Gerard Joling en waren erg onder de indruk. In korte tijd moesten wij vele kilo’s frites en andere snacks verwerken. De HiFri is erg gemakkelijk in gebruik en de kwaliteit van alle snacks was zelfs aan het einde van de avond nog uitstekend."

Knapperig
In de televisieprogramma’s ‘Op uw gezondheid’ van de EO en ‘EditieNL’ van RTL4 zijn vergelijkingstests onder consumenten gedaan. Uit deze onderzoeken bleek dat de met de HiFri bereide snacks als net zo knapperig en smaakvol werden ervaren.

Besparingen
Naast gezondere snacks, heeft de HiFri nog meer voordelen. Het systeem realiseert bijvoorbeeld besparingen door minder verbruik van energie en lagere kosten van aanschaf, van afvoer van frituurvet, van reiniging, verzekering en inzet van arbeidsuren.

Voldoening
Ariaan Verdaasdonk, oprichter van HiFri: "Onze doelstelling is om een lekkere snack te realiseren zonder dat daar extra vet aan toegevoegd is. Wij hebben drie jaar keihard gewerkt om de HiFri op de markt te kunnen brengen. Het geeft veel voldoening dat dat is gelukt."

Specificaties
De HiFri is ook te leasen. Hij heeft een capaciteit van twintig liter en is te bedienen met een touchscreen. Hij heeft een opwarmingstijd van tien minuten. De bereidingstijden voor de frites en snacks zijn vergelijkbaar met het traditionele frituren.

In 2007 won de HiFri de Food Valley Award. Meer informatie: www.hifri.com.