Eetcafés en restaurants kunnen zich weer aanmelden voor de jaarlijkse Bier & Gastronomie Award. De prijs wordt uitgereikt door het Biergenootschap der Lage Landen. Die ondersteunt hiermee de toename van het drinken van bier bij de maaltijd. Nieuw dit jaar is een masterclass.
Horecazaken waar bier-spijscombinaties hoog in
het
vaandel staan kunnen zich tot en met 30 juni aanmelden door een mail met
adresgegevens te sturen naar BenG@bierburo.nl.
Masterclass
Deelnemers
worden medio september uitgenodigd voor een masterclass. Deze
instructieve bijeenkomst wordt geleid door een kok en smaakexpert. Er
vindt wederzijdse informatieoverdracht plaats en de afname van een
schriftelijke test.
De uitslag van de test en eerste selectie resulteren in een jurybezoek aan een vijftal deelnemers.
Criteria
Om in aanmerking te komen voor de Bier & Gastronomie Award 2012 moeten restaurants beschikken over:
- Een menukaart waarop bij de gerechten een suggestie wordt gedaan voor een bijpassend bier.
- Goede kennis over bier om een gedegen advies te kunnen uitbrengen over de bierkeuze bij een gerecht.
- Kennis over welk glas het meeste recht doet aan het soort bier.
- Een breed assortiment aan bieren.
Biergenootschap
Het
Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de
Nederlandse en Belgische bierwereld, dat zich inzet voor de promotie van
bier. Het combineert de Nederlandse bierbekendheid met de Belgische
biercultuur.
Eén van de exponenten is het promoten van bier als
begeleidende drank bij de maaltijd. De wedstrijd om de Bier &
Gastronomie Award wordt ondersteund door Nederlandse Brouwers te Den
Haag.
Eerdere jaren
Tijdens de Horecava 2011 ontving restaurant De Hofkaemer uit Bergeijk de Bier & Gastronomie Award. In eerder jaren werden de awards uitgereikt aan proeverij Caruso in Roosendaal en aan restaurant Lieve in Amsterdam.
Bron: ANP Pers Support.

