Met de Vinturi Premium wijndecanteerder van Steak-Line is het mogelijk om direct boven het wijnglas te decanteren, tijdens het schenken.
Wijn smaakt aangenamer als hij kort van tevoren goed is belucht. Wijn die even kan ademen, opent zich en laat haar aroma’s en geuren vrij. "Klassiek decanteren gebeurt door de wijn eerst in een traditionele decanteerkaraf te schenken, maar dit vraagt tijd en is nogal omslachtig", vertelt Fred Kruijs van Steak-Line.
Snel en simpel
"Decanteren met de Vinturi gaat veel sneller, want het vindt plaats boven het wijnglas zelf. Je houdt de Vinturi even boven het glas, schenkt de wijn erdoor en neemt vervolgens een slokje. Snel, simpel én lekker." De wijn kan natuurlijk ook eerst door de Vinturi in een karaf worden geschonken.
Meer klasse
Kruijs onderstreept dat wijn die wordt geschonken door de Vinturi decanteerder meer klasse heeft. "De stroefheid verdwijnt en er ontstaat een zachtere, mondvullende smaak. Bovendien krijgt de wijn een intensere kleur en een sterker aroma. Het resultaat is een fijner glas wijn waar je meer van geniet en die je langer bijblijft. Ook mensen die niet zo vaak wijn drinken, proeven direct het verschil."
Informatie
De Vinturi wijndecanteerder kost ter introductie 39,95 euro en is verkrijgbaar in een luxe verpakking met een druppelvanger en reisetui. Steak-Line is de exclusieve distributeur van de Vinturi wijndecanteerder voor de Benelux. Meer informatie: www.vinturinederland.nl.

