Biernieuws

Jopen viergranen Bokbier

In de afgelopen jaren is het Jopen viergranen Bokbier uitgegroeid tot het meest verkochte bokbier van een speciaalbierbrouwerij. Het is een speciaal bokbier (alcoholvolumne van 6,5 procent) van hoge gisting gebrouwen uit zuiver water, verse gist, twee geselecteerde hoprassen en vier brouwgranen; gerstemout, tarwemout, haver en roggemout. Het gebruik van een zeer donkere roggemout zorgt voor de bruine kleur, een volle, licht fruitige, smaak en een zacht gebrande bitterheid. Jopen viergranen Bokbier is een niet gezoet bokbier waardoor het karakter van de donkere mout nog beter tot zijn recht komt. Door de nagisting op fles is het Jopen Bokbier een levend bier dat ook na botteling nog een smaak evolutie ondergaat en zo nog verder door rijpt.

De gebrande smaken geven tonen van pure chocolade en zorgt voor mooie smaak combinaties met kazen,  maar ook als begeleider van (herfst)gerechten met paddenstoelen en stoofschotels.

Jopen.