Biernieuws

Lambic

Brouwerij Boon is één van weinige overgebleven traditionele
lambic-brouwerijen. Lambic is een fris-zuur bier dat verkregen wordt
door spontane, in de lucht zwevende, gisten. Vervolgens moet je oude en
jonge bieren dooreen mengen om een solide basis te krijgen waarop je
verder kunt bouwen. Het bier rijpt op eiken vaten en bij het maken van
Kriek bestaat maar liefst 25% van de grondstof uit ‘echte krieken’:
krieken zijn zuurder dan gewone kersen. Het resultaat is een bier met
een alcoholgehalte van 5% per volume dat prachtig roze schuimt en waarin
je de natuur proeft. Er wordt zeker geen gebruik gemaakt van
zoetmiddelen of andere smaakadditieven. Echte kriek lambic is bij
uitstek een terrasbier.

Niet alleen vanwege de verfrissende smaak die vrouw en man aanspreekt, zeker ook vanwege het feestelijk uiterlijk. Een glas kriek ademt de gulle zomer. Het bier combineert uitstekend bij een salade met vinaigrette.

Bier & Co.