Biernieuws

Leffe speciaalbieren

Leffe is een bourgondisch abdijbier met een rijke historie: het wordt al sinds 1240 gebrouwen in de Abdij van Leffe. Het is een merk dat grote bekendheid geniet en wereldwijd in meer dan 60 landen wordt verkocht. De bekendste smaakvarianten zijn Blond, Dubbel en Tripel.

Leffe Blond (6,6%) is goudblond van kleur en heeft een krachtige, zachte, droge en fruitige smaak. Leffe Dubbel (6,5%) is donkerbruin van kleur en heeft een ronde, volle, zachte en rijke smaak. Leffe Tripel (8,5%) heeft een nevelige, perzikachtige kleur en heeft een meer subtiele en complexe smaak. Blond en Dubbel zijn verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (75 en 30 cl), Tripel alleen op fles (30 cl). 

Pasta met zalmfilet, groene asperges en Leffe Blond
500 gram(wilde) zalmfilet
300 gram groene asperges
2 sjalotjes
3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
4 eetlepels crème fraîche
1,5 dl Leffe Blond
200 gram pasta, bijvoorbeeld penne, tagliatelle of farfalle
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes roerbakken. Fijngesneden sjalot toevoegen en verder roerbakken. Bier erbij doen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De harde onderkant van de groene asperges afsnijden, halveren en in een stoommandje boven heet water gaar stomen. Indien er geen verse groene asperges verkrijgbaar zijn, groene asperges uit pot gebruiken (deze hoeven niet gestoomd te worden). Pasta in ruim water beetgaar koken en afgieten. Vervolgens door het mengsel van de zalmfilet roeren en met groene asperges en fijngeknipte bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Leffe Blond hierbij drinken.

InBev Nederland, tel. 076-5252424, of kijk op www.inbevhoreca.nl.