Biernieuws

Mousserende Chileen met aardbeien

Fresita, de mousserende wijn uit Chili op basis van chardonnay en sauvignon blanc, en verrijkt met het sap van verse bosaardbeien uit Patagonië, is een geliefde drank in de zomer. Fris, fruitig, met bubbels en slechts 8% alcohol.

Toen de Fransman Amedee Frezier in 1717 op reis was in het net ontdekte Chili, struikelde hij op een zwoele zomeravond over rijpe, nog onbekende vruchten die wonderbaarlijk heerlijk van geur en smaak waren. Hij raakte opgetogen over zijn ontdekking en bracht de plant, de eerste aardbeien (Fresita in het Spaans) naar het koninklijk paleis in Frankrijk. Zo kwam het dat de koningin enkele jaren later dagelijks genoot van een glas champagne, samen met dat zo fris geurende fruit. Sindsdien is die traditie, de samensmelting van twee verschillende smaken uit twee verschillende werelden, in één glas tot stand gekomen.

Fresita is naast de standaard 0,75 l. fles ook verkrijgbaar in een klein flesje van 0,20 l, onder meer via importeur Delcave, drankengroothandel De Monnik Dranken en Wijnimport Jos Rijnaarts.