Biernieuws

Palm Royale

Palm Royale is een bier om royaal van te genieten. Het werd voor het eerst gebrouwen in 2004 naar aanleiding van de negentigste verjaardag van eigenaar en meester-brouwer Alfred Van Roy. De naam is dan ook een woordspeling met de naam van de brouwer (Van Roy) en het biertype (ale).

Het is een licht koperkleurig bier, met een nadrukkelijk fruitig gistingsaroma van Palmgist en fijne aromahoppen uit Kent. Het alcoholgehalte is 7,5 % vol.
 
Gepocheerde kabeljauw met mousseline van Palm Royale
4 moten kabeljauw (200 g elk)
1 bosje jonge worteltjes
100 g peulen
4 stelen broccoli
8 jonge maïskolven
8 kleine aardappeltjes
3 eieren
2 dl Palm
200 g boter
peper en zout
schijfje citroen
verse waterkers
fijngehakte bieslook
2 tomaten

Bereidingswijze
Laat 3 eierdooiers en 2 dl Palm mousseren in een sauteuse. Verwarm vervolgens op een heel zacht vuurtje onder voortdurend kloppen. Verwijder van het vuur, wanneer het mengsel begint dik te worden.  Voeg er peper en zout aan toe. Wanneer de saus opgeklopt is, werkt u ze af met een schijfje citroen. Maak ondertussen de garnituur van seizoensgroenten klaar.  Kook de groenten al dente.  Dompel ze eventueel opnieuw in kokend water voordat u ze serveert. Schik de vis op het bord met daarbij een boeketje van broccoli, 2 jonge maïskolfjes, enkele peulen, wortels en aardappeltjes. Overgiet met mousselinesaus. Strooi er stukjes tomaat en fijngehakte bieslook over. Versier met waterkers.

Palm Breweries, tel. 0162-52 22 75
www.palmbreweries.com
info@palmbreweries.com