Branchenieuws

24ste editie Bourgondisch 's-Hertogenbosch

In Den Bosch is van donderdag 9 tot en met zondag 12 september weer het culinaire evenement 'Bourgondisch 's-Hertogenbosch'.

Dan serveren zestien restaurateurs/koks hun culinaire specialiteiten in tot mini-restaurants getransformeerde paviljoens. Dit wordt dan omlijst met diverse optredens en muziek.

Dé Bourgondiër
Traditiegetrouw is ook voor dit jaar de Bourgondiër van het Jaar verkozen. Deze moet beschikken over 'gezelligheid, zwier en uitbundigheid'. Dit jaar is de prijs naar André Rieu gegaan.

In 2009 verwierf Thérèse Boer van het Zwolse Restaurant De Librije deze titel. Thomas Lepeltak, André Kuipers, Paul van Craenenbroek, Jan Timmer, Tony Rademaker en Gerrit Braks gingen haar voor.

Kinderrestaurant
Op zondag bereiden studenten van de Middelbare Horeca School van het Koning Willem I College in restaurant STOER! milkshakes. Daarna kunnen kinderen zelf bepalen wat en hoeveel ze gaan eten en beleven ze hoe een gezond gerecht wordt gemaakt.

Hoofdstad van de Smaak

Dit jaar is de Brabantse hoofstad tevens Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent dat de stad staat gedurende het gehele jaar bol staat van culinaire activiteiten. Speciaal ter gelegenheid van dit themajaar zal op het evenemententerrein een kas herrijzen.

Het evenement communiceert hiermee ‘transparantie’: niet alleen letterlijk van een transparante kas, maar ook ‘transparantie in het gebruik van eerlijke gerechten’. De kas wordt het paviljoen van Restaurant de Raadskelder.

Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.