Branchenieuws

8 Texelse restaurants krijgen Waddengoud

Op Texel krijgen maandag 16 mei 8 restaurants het streekkeurmerk Waddengoud uitgereikt. Zij gaan verder dan het serveren van Texels lamsvlees.

De 8 restaurants zijn Culinaire Verwennerij Bij Jef, restaurant-bar Het Kompas, Inn de Knip, hotel en restaurant Opduin, hotel-brasserie Rebecca, Topido, rotisserie ’t Kerckeplein en Eilandkeuken Vincent in Den Burg.

Waddenbeleving
Volgens de keurmeester van Waddengoud scoren deze bedrijven erg goed op 'waddenbeleving'. Dat houdt in dat er op de menukaart veel typische gerechten van diverse Waddengoud-gecertificeerde producten staan en dat het pand, het interieur en de omgeving de gasten een echte waddenervaring bezorgen.

Verder moet zo'n restaurant gastheerschap hoog in het vaandel hebben staan.

Stap verder
Het Waddengoud-certificaat is in de afgelopen jaren al uitgereikt aan 30 restaurants omdat zij echt Texels lamsvlees serveren. Daar komen dus 8 restaurants bij die nog een stap verder gaan en waarvan het hele bedrijf een waddenbeleving geeft.

Verbreding
Het streekkeurmerk is niet alleen een Texelse aangelegenheid. Ook elders in de kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen zijn inmiddels gecertificeerde restaurants. Deze ontwikkeling past bij de verbreding die het keurmerk nu doormaakt.

Naast streekproducten zijn diensten nu belangrijke sectoren waar Waddengoud zich op toelegt. Diensten zoals restaurants, kleinschalige accommodaties, recreatieve zeiltochten en waddenfotografie.

"Hiermee hebben we meer instrumenten om de regionale economie in de waddenregio te stimuleren. Dat is waar wij voor staan. Ons streekkeurmerk Waddengoud is daarbij een belangrijk middel", zegt Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.