In de horeca kan vanaf gisteren ook worden afgerekend via Hyves. Deze nieuwe techniek richt zich voornamelijk op café's en clubs, zaken die over het algemeen
ook al een plek en fans op Hyves hebben. Toch zijn er ook al andere horecaketens bij aangesloten.
De aangesloten horecaketens zijn Spare Rib Express, de
Wolf Cinema Group, de kroegen van horecagigant Sjoerd Kooistra, New York
Pizza of Van der Valk.
Spaarplan
Hyvers kunnen nu vanaf maart onderling geld uitwisselen, een pot maken of een spaarplan opzetten. Daarnaast is het ook mogelijk om in de horeca via de mobiel af te rekenen, een bioscoopkaartje te kopen of via de toepassing een hotelkamer te boeken bij Van der Valk.
Werking
"Een Hyver moet eenmalig een iDEAL-transactie doen om de Hyves-portemonnee te vullen en kan vanaf dat moment met de Hyves-applicatie, mobiel of via het web, bestellen en betalen. Als er geen saldo is, dan is het mogelijk om via de creditcard af te rekenen", vertelt Bosma.
Een andere mogelijkheid is om de bankrekening aan het account te koppelen zodat er ook betaald kan worden wanneer er geen saldo is.
MyOrder
Bij de meeste zaken lopen de betalingen via het eerder gelanceerde MyOrder.
"Je kunt op de mobiel Myorder installeren en een Minitix-account openen
om bijvoorbeeld een pizza af te rekenen. Maar niemand kende Myorder of
Minitix. Hyves gaat het groot maken", aldus Yme Bosma van Hyves op
Emerce.
Kosten
Ondernemers die mee willen doen betalen per transactie 35 eurocent. Voor de eindgebruiker blijft de dienst gratis. "De gemiddelde transactieprijs in de horeca is 8 euro. In plaats van meerdere handelingen, blijft er nu 1 handeling over, alleen het uitserveren. De ondernemer hoeft de bestelling niet meer zelf op te nemen en af te reken", aldus Brinkman op Emerce.
Bron: Emerce.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.

