Op het ROC in Eindhoven is maandag 31 augustus de aftrap van het nieuwe HorecaVakPunt-schooljaar.
Dan beginnen de nieuwe BBL-leerlingen Kok en Gastheer/Gastvrouw aan hun HorecaVakPunt-introductieweek. Doel van deze week is de leerlingen met diverse workshops, bedrijfsbezoeken en presentaties voor te breiden op hun carrière in de horeca.
Chef-koks
Na de eerste kennismaking gaan de leerlingen in Eindhoven zelf aan de slag onder leiding van de chef-koks Jan Cremers, Henri Brouwers, Harrie Hendriks en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar.
ROC's
OOk de andere drie deelnemende ROC’s aan HorecaVakPunt (zie onder) organiseren voor hun nieuwe BBL-leerlingen Kok en Gastheer/Gastvrouw een introductieweek.
HorecaVakPunt
Binnen HorecaVakPunt werken horecascholen en ambachtelijke leerbedrijven samen aan vernieuwing van het praktijkleren (BPV) met als beoogd resultaat verhoging van de kwaliteit en kwantiteit van opgeleide vakmensen in de horeca.
Model
Met een landelijk model van opleidingsinstrumenten en afspraken is er meer uniformiteit en transparantie gerealiseerd. Dit landelijk model wordt in een regionale structuur ten uitvoer gebracht, waarbij de regiocoördinator ondersteuning biedt. Vier scholen en honderd leerbedrijven hebben zich inmiddels aangesloten en werken met de gemaakte afspraken en instrumenten.
Uitbreiding
HorecaVakPunt wordt het komend schooljaar uitgebreid naar maximaal acht regio’s en is een initiatief van de volgende sociale partners en beroepsverenigingen in de horeca: SVH, Gastvrijheidsgilde, Koksgilde, Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Euro-Toques, de Société des Maîtres d’Hotels, FNV Horeca, CNV Horeca, De Unie, Kenwerk en Koninklijke Horeca Nederland.
De vier scholen in het samenwerkingsverband zijn: Zadkine in Rotterdam, ROC van Amsterdam, ROC Eindhoven en Koning Willem I College in Den Bosch.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

