Branchenieuws

Aftrap vierde landelijke Week van de Smaak

In Den Bosch wordt vrijdag 17 september de landelijke Week van de Smaak 2010 afgetrapt.

Het is de vierde keer dat de Week van de Smaak plaatsvindt. Deze keer is de aftrap tijdens het Beter Eten Congres in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. De opening wordt gedaan door demissionair minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Activiteiten
Tijdens de Week van de Smaak houden vierhonderd bedrijven en organisaties op een veelvoud aan locaties activiteiten die draaien om smaak, ambachtelijke bereiding, streekspecialiteiten en biologische topproducten.

Van proeverijen, speciale menu’s in restaurants tot smaakstraatfeesten en debatten.

Hoofdstad
Een onderdeel van de landelijke Week van de Smaak is de Hoofdstad van de Smaak. In 2010 is dat ’s-Hertogenbosch. De stad wil daarmee streekproducenten uit de regio een kans bieden tijdens bestaande en nieuwe evenementen hun producten aan te bieden.

Zo maakt het publiek kennis met de producten en zal de vraag wellicht toenemen.

Daarnaast onderstreept ’s-Hertogenbosch met de titel haar bestaande, Bourgondische karakter en draagt het bij aan versterken van ’s-Hertogenbosch als kenniscentrum en vestigingsplaats voor moderne bedrijvigheid op het gebied van voeding en gezondheid.

Held
Een ander onderdeel is de verkiezing 'Held van de Smaak'. In de afgelopen maanden werd telkens een held gekozen. Op de openingsdag van de week maakt de minister bekend wie de allergrootste held is.

De Week van de Smaak duurt tot en met zondag 26 september en wordt dan afgesloten met de grootste picknooit ooit met biologische producten.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.