Alain Vermeulen van restaurant De Pastory in Cadier en Keer heeft de prijs D'Couvert 2010 gewonnen.
Deze prijs is voor de allerbeste gastheer of -vrouw van Nederland en België. Er waren in totaal tien genomineerden. De huidige winnaar werd door 78 personen genomineerd; er kwamen ook stemmen uit het buitenland voor hem.
Natuurtalent
"Alain is een gastheer in hart en nieren, zowel een natuurtalent als klassiek opgeleid", aldus initiator vakmagazine Culinaire Saisonnier. Volgens het juryrapport is hij een schoolvoorbeeld van hoe een ideale gastheer of -vrouw zou moeten zijn.
Prijzen
De prijs die Vermeulen ontvangt bestaat uit een achttienkaraats gouden speld in de vorm van een cloche en een gevelschild. Tevens krijgt hij een uitgebreide reportage in de winteruitgave van Culinaire Saisonnier, zal hij een jaar lang een column in het vakmagazine schrijven en zetelt hij vanaf 2011 in de jury.
Genomineerden
De andere genomineerden dit jaar voor de prijs D'Couvert waren:
* Cindy Borger, restaurant de Groene Lantaarn, Zuidwolde.
* Claudia Brevet, restaurant Inter Scaldes, Kruingen.
* Froukje Cazemier, restaurant De Vlindertuin Zuidlaren.
* Jaap van Wageningen, restaurant Lambermon's Haarlem.
* Kees Neve, restaurant Le Garage Amsterdam.
* Marjan de Jonge, restaurant de Lindenhof, Giethoorn.
* Michael Daals, restaurant Le Défi, Sprang Capelle.
* Sofie Willemarck, restaurant Nuance, Duffel.
* Tanja Vijt, restaurant Chef's Table, Burcht.
De niet-winnaars worden niet vergeten, maar blijven op de lijst staan voor volgend jaar. Nieuwe nominaties kunnen gestuurd worden naar carine@saisonnier.net.
Achtergrond
De prijs is in 2009 door Culinaire Saisonnier in het leven geroepen om meer positieve aandacht te vestigen op het vak van gastvrijheid. Inititatiefneemster Carine Koreman van Culinaire Saisonnier: "Het zijn altijd de chefs die in de belangstelling staan, voor de gastheer of gastvrouw was altijd te weinig aandacht."
"Met de D'Couvert willen we daar verandering in brengen en dat lukt. Kijk maar wat de uitverkiezing van de eerste laureate, Blanche Vink, teweegbracht."
Bron: Saissonier.net.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

