Branchenieuws

'Amsterdamse horeca vriendelijker door crisis'

Door de economische crisis is de Amsterdamse horecamedewerker een stuk vriendelijker geworden het afgelopen jaar. Door de crisis zoeken namelijk veel zelfstandig ondernemers een bijbaan in de horeca. Dat constateert althans uitgaansmagazine NL20.


Die zelfstandige ondernemers zijn - aldus NL20 - sociaal, slim, hebben een hoop levenservaring en 'kunnen oprecht een baalmoment hebben als een cappuccino niet mooi is gelukt', zegt een horecamedewerker.

Harder werken
Vijf open sollicitaties van creatieve zelfstandigen per week is in veel horecagelegenheden geen uitzondering meer. In heel Amsterdam is nauwelijks meer een baan als barman of serveerster te bemachtigen. Daardoor moeten 'andere' horecamedewerkers ook veel harder hun best doen om hun baan te krijgen dan wel te behouden.

De winnaars in dit slagveld zijn nu dus de horecabezoekers, aldus NL20.

Lees hier het volledige onderzoek.

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.