Branchenieuws

Amsterdamse regen aan Venuez Awards

In de Amsterdam Convention Factory vond dinsdag 2 december de uitreiking van de Venuez Hospitality & Style awards plaats. Tijdens het gala, met champagneontvangst en viergangendiner, waren bijna zeshonderd gasten aanwezig.

De prijzen werden uitgereikt door Micky Hoogendijk. Het geheel werd afgesloten met een afterparty.

Best Bar
In de categorie Best Bar 2008, won Sophia in Amsterdam. "Sophia biedt een professionele, separate bar binnen het restaurant", aldus een woordvoerder van de jury. "Het biedt haar gasten een gratis garderobe en de mogelijkheid tot valet parking. De luxueus vormgegeven bar beschikt over een hoogkwalitatief aanbod op het gebied van spirits, koffie, cocktails en wijn."

"Indien gewenst kan de sommelier van het restaurant een toelichting geven over de wijn. De bar beschikt over veel vaste gasten die met regelmaat terugkomen. Kortom: Sophia biedt een compleet kwalitatief aanbod van internationale allure voor een kritische doelgroep."

Best Hospitality Concept
In de categorie Best Hospitality Concept 2008, won The Harbour Club in Den Haag. "The Harbour Club is een indrukwekkend horecaconcept. Alles klopt en de zaak is met bijzonder veel aandacht vormgegeven. De samenwerking met vishandel Simonis is subliem bevonden. De zaak heeft een internationale uitstraling en bevindt zich op een mooie plek met een prettig uitzicht."

"The Harbour Club richt zich op een brede doelgroep; de prijzen zijn redelijk en het menu biedt voor een ieder wat wils. Het concept wordt voortdurend gereflecteerd. Indien nodig wordt het aangepast op de behoefte van de gasten. Conclusie: The Harbour Club is een inspirerend, innovatief project van enorme schaalgrootte en flexibiliteit. "

Best Cocktail Bar
In de categorie Best Cocktail Bar 2008, won Beluga Nxt Door in Maastricht. "Beluga Nxt Door is een begrip binnen de regio. Deze intieme cocktailbar heeft de cocktails op de kaart gezet in Maastricht. De head bartender Frank Kalf is gepassioneerd en heeft kennis van zaken."

"Beluga Nxt Door biedt een verzorgde en toegankelijke cocktailkaart met ruimte voor eigen creaties. Tevens is het mogelijk om prachtige cocktail-spijscombinaties te bestellen. Glaswerk en presentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Beluga Nxt Door is een kleine cocktailbar in oppervlakte, maar groot in ambitie, kwaliteit en uitstraling."

Best Interior Design
In de categorie Best Interior Design 2008, won Het Badpaviljoen in Domburg. Het design hier is uitgevoerd door Eric Kuster. "In het interieur van Het Badpaviljoen is alles tot in detail op elkaar afgestemd. Van meubilair tot materiaalgebruik, van accessoires tot de huisstijl. Er is gewerkt met hoogkwalitatieve materialen die aansluiten bij het monumentale pand en de omgeving."

"Het strandgevoel is vertaald in kleur- en materiaalgebruik. Stoere en luxueuze elementen zorgen voor een spannend contrast. De kracht van het interieur zit tevens in de toegankelijkheid. Het interieur is stijlvol en chic zonder hoogdrempelig te worden en sluit het perfect aan op het horecaconcept dat de ondernemers voor ogen hadden."

"Het winnen van deze Award is overweldigend", aldus een trotse Ferdie Dolk, samen met Mirjam Joziasse de eigenaar van het Badpaviljoen. "We zijn net open en hebben een goed seizoen gedraaid. Dat je dan ook nog eens zo’n prijs mag ontvangen, is echt een bekroning op ons werk."

Best Hotel Concept
In de categorie Best Hotel Concept 2008, won CitizenM in Amsterdam. "Het hotelconcept van CitizenM is van zeldzaam hoge klasse", aldus de jury. "Het concept is volledig nieuw ontwikkeld. Aan werkelijk alles is gedacht en alles is tot in detail uitgewerkt. Luxe, design, comfort en technologie voor een zeer toegankelijke prijs."

"Deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gaat het de concurrentie moeilijk maken. De gemeenschappelijke ruimten zijn uitnodigend en bevorderen de onderlinge interactie. Conclusie: CitizenM is een wereldconcept, dat de nieuwe standaard neerzet voor innovatief ondernemen in de hotellerie."

Best Wine Spot
In de categorie Best Wine Spot 2008, won Taste the Wine Bar in Den Haag. "De wijnbar Taste heeft een geweldige uitstraling met luxe materialen, opvallende elementen en grote glazen wijnkasten. De venue bevindt zich op een zeer aantrekkelijke locatie waarbij goed vanuit de doelgroep is gedacht. De gasten worden verwelkomd door professioneel personeel met kunde en overtuigingskracht."

"Taste beschikt over een verrassend uitgebreid assortiment van tweehonderd verschillende wijnen, waarvan er vijftig wijnen per glas verkrijgbaar zijn. De bar heeft een sterke focus op wijn en bewust andere dranken ondergeschikt gemaakt. Conclusie: Taste maakt van wijn een ultieme beleving die uitnodigt tot meer."

Best Use of Technology
In de categorie Best Use of Technology 2008, won Club Roque in Amsterdam. "In Club Roque is op innovatieve wijze gebruik gemaakt van technologische toepassingen. Door de plaatsing van spiegels en verlichting rondom en boven de dansvloer, lijkt de ruimte veel groter."

"In het relatief lage plafond is confrontatieglas toegepast waarin lampen zijn verwerkt. Een ingenieuze oplossing die prachtig aansluit bij de sensuele uitstraling van deze club. De technologische toepassingen maken van een micro-omgeving een megabeleving."

Best Restaurant Design
In de categorie Best Restaurant Design 2008, won Divinatio in Utrecht. Het design hier is uitgevoerd door architect Liong Lie van 123DV. "De architect van Divinatio is er briljant in geslaagd om in een uitdagend, doch logistiek zeer lastig ingedeeld pand, een prachtig, functioneel restaurantinterieur te creëren. De toegepaste lange zichtlijnen zorgen voor overzicht en uitzicht, de nisjes creëren intimiteit. Met de materiaalkeuze is rekening gehouden met zowel het visuele als het voelbare effect."

"Ook de aandacht voor de akoestiek verdient een extra punt. Het restaurantdesign van Divinatio bewijst dat de kracht vaak in de uitdaging zit." Liong Lie: "Het design van de genomineerde restaurants in deze categorie zijn van een hoog niveau en gerealiseerd door gerenommeerde designers. We zijn ontzettend blij dat wij als nieuwe speler in de markt worden gewaardeerd voor dat wat we bij Divinatio hebben gerealiseerd.”

Hospitality & Style Award
Ook werd de Hospitality & Style Award uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemer. De winnaar hiervan was John de Jong van Zamen Horecagroep. "Met de lancering van twee spraakmakende zaken in Den Haag, Square en The Harbour Club gaf hij het begrip style venue en de stad Den Haag een nieuwe impuls", aldus een woordvoerder van de jury.

"Ook zijn zes andere goedlopende horecazaken worden up-to-date gehouden. De Jong is een entrepreneur met visie, die een goed inspeelt op de wensen van zijn gasten en hier zijn horecaconcept op afstemt."

De Jong was blij verrast: “Ik zag deze prijs niet aankomen, maar ik ben er ontzettend blij mee. Als je ziet wat wij de afgelopen jaren hebben neergezet - met bloed, zweet en tranen - dan is dit toch echt een bekroning op ons werk. Het doet me heel goed dat dit wordt gewaardeerd.” Naast deze prijs was John ook de gelukkige winnaar van de categorie Best Hospitality Concept.

Best Bartender
Ten slotte werd Lydia Soedadi de winnaar van Best Bartender 2008. "Fantastisch! Hiermee heb ik een bijdrage aan de bartendercultuur gegeven en dat doet me heel goed", was de reactie van een overweldigende Lydia.

Jury
De jury voor de Venuez Hospitality & Style Awards bestond uit: Paula Plantinga (editor Venuez Hospitality & Style magazine en tevens voorzitter van de jury), Godfried van der Lugt (managing director Mondiale Nederland), Eric Kuster (designer b.inc Interiorstuff), Jeroen Veldkamp (seniorbarista Piazza d’Oro), Rob Bongers (managing director Steelstuff), Ricardo Sporkslede (eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys), Didier Prince (designer DidierPrinceRealisatieAdvies), Hans Meijer (conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead), Karin Lindenhovius (horecaondernemer van Gio en Fred & Douwe in Doetinchem, Deventer en Enschede).