Arturo Dalhuisen is de winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Jonge Koks tot en met 25 jaar.
Dit werd gisteren bekendgemaakt op de slotdag van de Horecava in Amsterdam. Tweede werd Nico Bouter van Librije’s Zusje in Zwolle; derde werd Bob van de Scheur van De Zwaan in Etten-Leur.
Voorrondes
Begin januari werden in een voorronde uit ruim veertig deelnemers acht finalisten geselecteerd, die de afgelopen week in de RAI mochten laten zien wat ze in hun mars hadden.
Dalhuisen
De 25-jarige kok Dalhuisen begon zijn opleiding bij restaurant De Poppe in Markelo en werkte vervolgens bij de Rijsserberg in Rijssen, de Bloemenbeek in De Lutte, De Swarte Ruyter in Holten en Valuas in Venlo.
De Leest
Op dit moment is hij werkzaam bij tweesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen. Hij is daarnaast bezig om dit jaar zijn opleiding aan de Sterklas in Eindhoven af te ronden.
In 2008 was hij al winnaar van Young Rubbens Chef Award van Euro-Toques in Maastricht.
Bron: HoltensNieuws.nl.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

