Bar Veilig is een nieuwe methode om agressie in de horeca te voorkomen. Horecaondernemers en -personeel leren ermee omgevingsfactoren zodanig aan te passen dat agressie zo min mogelijk ontstaat. Bar Veilig bestaat uit twee onderdelen: een checklist-gesprek en cursus.
Het checklist-gesprek vindt plaats met een contactcpersoon van de gemeente. Aan de hand van de Bar Veilig-checklist wordt dan nagegaan wat de ondernemer kan doen in de fysieke omgeving van het bedrijf én in het bedrijfsbeleid.
Bar Veilig-cursus
In de cursus leren horecaondernemers en het personeel meer over gastgerichtheid, omgaan met agressie en met wet- en regelgeving. De cursus wordt zo veel mogelijk afgestemd op de plaatselijke situatie.
Gemeente
Bar Veilig wordt via gemeenten uitgevoerd. Vaak is het zo dat de gemeente de kosten voor haar rekening neemt, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Horecaondernemers kunnen zelf geen aanvraag doen voor de cursus.
"Maar het kan natuurlijk wel interessant zijn om bijvoorbeeld via de afdeling in het reguliere overleg met uw gemeente deze cursus eens aan de orde te stellen. Uiteindelijk draagt het immers bij aan veilig uitgaan", aldus KHN.
Bron: KHN.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree

