Branchenieuws

Belgisch rookregels 'de beste oplossing'

Nu het algemeen rookverbod volgens het concept-regeerakkoord gewijzigd zal worden, pleit Stichting Horeca Onderwijs (SHO) voor de huidige, Belgische rookregels. Die laten volgens SHO-directeur Andre Polszowel zowel de bedrijfstak als de gasten in ere.


Bij de Belgische aanpak wordt met name de kleine horeca als bedrijfstak niet om zeep geholpen en blijven er toch keuzemogelijkheden bestaan voor de gasten.

Afzuigsysteem
In België mag in cafés die kleiner zijn dan vijftig vierkante meter gerookt worden. Er moet dan wel een adequaat rookafzuig- of verluchtingssysteem in werking zijn die de hinder voor niet-rokers zoveel mogelijk beperkt. Er is dus geen afgesloten rookvrije ruimte vereist.

Cafés die groter zijn dan vijftig vierkante meter moeten in België een aparte ruimte hebben voor niet-rokers.

Eten
In alle Belgische restaurants (en sportcentra) geldt een rookverbod, inclusief de eetcafés. Uitbaters van restaurants en eetcafés mogen wel een aparte rookkamer inrichten waar nog gerookt mag worden, maar daar mag dan niet gegeten worden. Alleen in de snacksector mag op dezelfde plaats gerookt en gesnackt worden.

"Met deze regelgeving komt de Nederlandse horeca niet voor onoverkomelijkheden te staan en heeft de gast altijd een keuze", aldus SHO.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine
& Horeca
Entree