Branchenieuws

Beste artikelidee horecavakblad van Stegeman

Hermannus Stegeman is de winnaar van de wedstrijd voor het beste idee voor een artikel voor horecaondernemers. Voor de wedstrijd kon eenieder ideeën aandragen voor een artikel in Proost!, Horeca Entree of Fastservice Entree, op welk gebied het nu ook was.


Uit de vele inzendingen koos de redactie van de drie horecavakbladen voor het idee van Hermannus Stegeman, eigenaar/directeur van Hofman Café, Brasserie Borgesius en Ruelle Horeca Ondersteuning. Hij wint hiermee het boek 'Ciel Bleu Restaurant - Eigenzinnige Franse keuken'.

Dat staat niet alleen vol met recepten van Onno Kokmeijer, maar ook met achtergrondverhalen over de kok, het restaurant en de ingrediënten.

Het idee
Stegeman ziet wel wat in een artikel over de communicatie van gemeenten met de horecabranche. Stegeman: "In de veranderende maatschappij komt er steeds meer ruimte voor co-creatie en samen ontwikkelen. Zijn er al overheden die bijvoorbeeld met sociale media inspelen op deze ontwikkeling en hun wet- en regelgeving samen met ondernemers proberen te verbeteren?"

Als voorbeeld noemt hij het afschaffen van de exploitatievergunning. "Zijn er al gemeente die dit een stap verder trekken? Die actief sparren met ondernemers, onder andere via sociale media?"

Zo'n artikel zou volgens de ondernemer tevens aan kunnen geven waar de toekomstige relatie tussen ondernemer en overheid komt te liggen.

Plaatsing
Het artikel op basis van Stegemans idee wordt geplaatst in Horeca Entree nummer drie. De printversie hiervan verschijnt dinsdag 15 maart; vrijdag 18 maart staat het nummer online.

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine