Branchenieuws

Bethaz chef pattisier Amstel Amsterdam

Lionel Bethaz is de nieuwe chef pattisier van het Amstel Amsterdam. Hij komt van Franse en Belgische sterrenrestaurants.

In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor het gehele patisserieassortiment van het hotel, inclusief éénsterrestaurant La Rive. Bethaz rapporteert aan chef de cuisine Rogér Rassin en executive chef Hotel Richard Matulessy.

Ervaring
De nieuwe chef pattisier is afkomstig van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Dôme in Antwerpen. Daarvoor werkte hij in diverse twee- en driesterrenrestaurants en toppatisserieën in Frankrijk en België.

Brede ervaring
Bethaz: "Na twintig jaar in Frankrijk en België gewerkt te hebben, is het fantastisch om de overstap te mogen maken naar het prestigieuze Amsterdamse Hotel. Mijn brede ervaring, opgedaan in diverse hoogwaardige hotels, restaurants en patisserieën, maakt dat alle facetten van het patisserievak aanwezig zijn om de gehele patisserieafdeling naar een hoger niveau te tillen. Ik verheug me op een nauwe samenwerking met de heren Rassin en Matulessy, met als doel een volledig op elkaar aansluitende smaakbelevenis neer te zetten."