Restaurants en eetcafés waar bier-spijscombinaties hoog in het vaandel staan, maken kans op de derde Bier & Gastronomie Award. Horeca die wil meedoen, moet een menukaart hebben waarbij naast de gerechten ook een suggestie gedaan wordt voor bijpassend bier.
Verder dienen de medewerkers op de hoogte te zijn van de reden waarom de bieren erbij passen en spelen de creativiteit van de keuze van het glaswerk en de inhoud daarvan een rol. Ten slotte moet de horecazaak een breed assortiment aan bieren hebben.
Biergenootschap
De award wordt elk jaar tijdens de Horecava uitgereikt door het Biergenootschap der Lage Landen. De tweede Bier & Gastronomie Award ging dit jaar naar Restaurant Lieve in Amsterdam. De allereerste werd in 2008 toegekend aan Proeverij Caruso in Roosendaal.
Inschrijving
Inschrijving voor de derde Bier & Gastronomie Award staat open tot dinsdag 1 juni via bgll@dranken.org onder vermelding van de contactgegevens. De voorwaarden voor deelname worden dan toegezonden. Na ontvangst van een inschrijfformulier wordt door een deskundige jury een eerste selectie gemaakt.
Daarna zal de jury een aantal bedrijven anoniem gaan bezoeken.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.

