Ruim de helft van de Nederlandse bierdrinkers vindt dat bier meer aandacht verdient in eetcafés/restaurants. Hoewel zes van de tien glazen bier worden gedronken zonder er iets bij te eten, vindt de Nederlandse bierdrinker de rol van bier in combinatie met gastronomie onderbelicht.
Deze en andere wetenswaardigheden komen naar voren uit het zesde Nationaal Bieronderzoek van de Nederlandse Bierbrouwers, verenigd in Nederlandse Brouwers.
Beter dan wijn
Hans Wiegel, voorzitter van de Nederlandse Brouwers: "Pas de laatste jaren ontdekt de Nederlandse gastronomie dat een slim gekozen glas bier ook heel goed aan tafel past. Vaak nog beter dan wijn. Waar bij wijn de smaken bestaan uit zoet en zuur, heeft bier nog een derde dimensie: bitter. Dat maakt bier nog veel spannender om aan tafel mee te combineren."
"Het is verheugend te zien dat de Nederlandse bierdrinker meer aandacht wil voor bier in en bij het eten. Gelukkig is er genoeg keuze aan bieren zodat iedere maaltijd een feest wordt.”
Gerechten
Ook zou ruim een kwart van de ondervraagden vaker met bier koken als ze meer recepten met bier zouden kennen. Verder vindt de Nederlandse bierdrinker bier het best smaken bij gerechten uit de Hollandse of de Chinese keuken. Hutspot en rijsttafel zijn daarbij favoriet.
Onderzoek
Het Nationaal Bieronderzoek 2010 is online uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel onder vijfhonderd Nederlanders tussen de achttien en 65 die minimaal één keer per maand bier drinken.
Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree.

