Branchenieuws

Bocuse, Boer en Boulevard bijeen

Paul Bocuse, de wereldberoemde, Franse topkok, was onlangs in Nederland. Hij had een onderonsje met Jonnie Boer.

Dit meldt RTL Boulevard, die erbij was. Bocuse is de grondlegger van de Franse keuken, die nu door iedere kok als basis wordt gebruikt. Hij heeft zijn eigen driesterren restaurant: L'Auberge Du Pont de Collonges. Verder is hij de oprichter van de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze prijs voor koks.

Eerder ontmoet
Jonnie Boer en Paul Bocuse hebben elkaar al vaker ontmoet. In Parijs is er namelijk één keer per jaar een bijeenkomst van alle koks met een driesterrenrestaurant. Jonnie Boer vertelde echter dat Paul Bocuse toen meer aandacht had voor zijn vrouw Therese.

Ook al is Bocuse een ware kooklegende, hij is onder de indruk van Jonnie's kooktalent. "Hij is een kok waar je honger van krijgt", vertelt Bocuse aan RTL Boulevard.

Cuisinart
Paul Bocuse was in Nederland om het merk Cuisinart te introduceren. Hij ontdekte de keukenapparatuur in Amerika en vond dat het ook in Europa verkocht moest worden. Hij is een groot fan van de fijne apparatuur waar hij zelf ook mee werkt en werd er zodoende ambassadeur van.