Branchenieuws

Brancheweek focust zich op horecabanen

De brancheweek voor de horeca komt er weer aan, met onder andere banenmarkten, workshops, werkgeversbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. Ook is er aandacht voor leer-werktrajecten en stages én opent het eerste regionale servicepunt Horeca en Recreatie haar deuren.


De brancheweek, die duurt van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart, is een onderdeel van de derde serie landelijke brancheweken voor het bedrijfsleven, een co-productie van UWV WERKbedrijf, Kenwerk en SVH.

Servicepunt

Het eerste regionale servicepunt Horeca en Recreatie biedt ondernemers in de kop van Noord-Holland actieve ondersteuning op het gebied van personeelsbemiddeling, personele vraagstukken, deskundigheidsbevordering en (bij)scholing van werknemers en werkzoekenden.

Het UWV WERKbedrijf werkt in het servicepunt samen met onder meer Koninklijk Horeca Nederland (KHN), RECRON, Kenwerk, de Kamer van Koophandel en het ROC Horizon College. Op termijn zal in meerdere regio’s een centraal servicepunt voor de horeca geopend worden.

Doel brancheweek

Doel van de brancheweek voor de horeca is om vraag en aanbod van banen in deze sector op zo'n manier bij elkaar te brengen, dat de kans op succes zo groot mogelijk is. Ondernemers zitten vaak te springen om gemotiveerde medewerkers en veel mensen zijn op zoek naar werk in de horeca.

In aanloop naar de brancheweek voor de horeca kunnen werkgevers kosteloos hun vacatures melden bij het UWV. Dat staat bovendien open voor lokale of regionale acties in samenwerking met horecaondernemers.

Meer informatie is beschikbaar bij Patricia Oosthof (patricia.oosthof@uwv.nl, 06-20620297), landelijk bedrijfsadviseur voor de horeca.

Bron: UWV Werkbedrijf, via FNV Horeca. 


Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Twitter-account Proost! Magazine & Horeca Entree.