Branchenieuws

Brouwerij De Beyerd brouwt Schwarzbier

Café-restaurant/brouwerij De Beyerd uit Breda heeft een nieuw bier geïntroduceerd: Schwarzbier. Het is voor de eerste maal dat brouwerij de Beyerd dit bier brouwt. “We vermoeden een nieuwe doordrinker voor onze gasten te hebben gebrouwen", aldus kastelein Mikel de Jongh.

Schwarzbier is afkomstig uit het oosten van Duitsland en wordt steeds
populairder bij onze oosterburen. Marktleider is Köstritzer. De
brouwerij uit Bad Köstritz brouwde in 1989 nog 7.000 hectoliter maar was
vorig jaar goed voor 383.000 hl. De Beyerd heeft een reputatie hoog te
houden als het gaat om de introductie van nieuwe bieren.

Aandeelhoudersvergadering
Woensdagavond 24 maart vond de zesde
aandeelhoudersvergadering plaats van Brouwerij de Beyerd. De 400
aandeelhouders kregen de jaarcijfers gepresenteerd van de
stadsbrouwerij. Ook werd voor de vijfde maal het Vierde
Hoefijzer uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in de
afgelopen periode bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad
Breda en in het bijzonder voor de Bredase biercultuur.

Brouwerij
In 2004 opende café-restaurant de Beyerd de brouwerij. Inmiddels zijn
400 aandelen tegen een vaste waarde van € 50,- uitgeschreven om klanten
de mogelijkheid te bieden mede-eigenaar te worden van de brouwerij en
zodoende een bijzondere band daarmee te creëren zonder overigens
zeggenschap over de brouwerij te krijgen.