Branchenieuws

'Brouwerijen hindernis goed ondernemerschap'

Tussen de brouwerijen en de horeca moet weer een goed huwelijk komen. Nu is daar helemaal geen sprake van vanwege de prijsverhogingen, het beleid in het verleden en de gebrekkige communicatie. Dit zegt Paul Hermanides. "Het zou voor iedereen beter zijn als we weer gaan samenwerken."

Dit jaar verhoogden brouwers voor de tweede keer de prijs van bier. "Gewoon om de omzet van brouwerijen op peil te houden", aldus Hermanides, die dit onacceptabel vindt. "Zo langzamerhand zijn brouwerijen verworden tot een hindernis op de weg naar goed ondernemerschap."

Meer moeite
"Als de brouwers iets meer moeite zouden doen om met ons te communiceren en hun prijsstijgingen uit te leggen aan het publiek, is er overal meer begrip. Het draait allemaal om communicatie. Het moet weer een gelukkig huwelijk worden tussen brouwerijen en de horeca."

Het complete betoog van Paul Hermanides staat in de volgende editie van Proost! Magazine (verschijningsdatum: 23 oktober). Ook een abonnement? Klik hier .