Branchenieuws

Campagne benadrukt waarde stagiair leerbedrijf

Kenwerk start vrijdag 1 oktober de campagne 'Een stagiair werkt'. Hiermee wil Kenwerk de waarde van een stagiair voor leerbedrijven in de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening benadrukken. Succesvolle bedrijven hebben een stagiair, is de boodschap.


Met de campagne accentueert Kenwerk het belang van het opleiden van jonge mensen in de praktijk. Leerbedrijven en ondernemers worden opgeroepen om juist nu te blijven investeren in jong talent. Huidige leerbedrijven zijn hierin een goed voorbeeld.

Een stagiair kan met goede begeleiding zowel tijdens als na de stage echt iets betekenen voor het leerbedrijf, aldus Kenwerk. Stagiairs aannemen is zodoende een investering voor de toekomst.

Horeca
Alien Cnossen, directeur Kenwerk: "We willen op een positieve manier de aandacht vestigen op de 10.500 erkende leerbedrijven in de horeca. Juist zij kunnen laten zien dat een succesvol bedrijf een stagiair in dienst heeft."

Aansluiting
Kenwerk sluit met deze sectorale campagne aan bij de landelijke campagne '&Stagiair' van de samenwerkende kenniscentra (Colo) die op maandag 27 september is gestart. Het doel van deze campagne is de stage- en leerplaatsencapaciteit uit te breiden.

Daarnaast wordt www.stagemarkt.nl, de website waarop leerlingen kunnen zien welke erkende leerbedrijven een stageplaats beschikbaar hebben, gepromoot.

Jeugdwerkloosheid
Sinds eind 2009 zijn allerlei initiatieven en samenwerkingsvormen gestart om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid vormt hiervoor de leidraad. Het plan van aanpak jeugdwerkloosheid van de kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven bevat maatregelen om te voorkomen dat jongeren in tijden van economische crisis buiten de boot vallen.

Met de landelijke en sectorale campagnes wordt het bedrijfsleven opgeroepen hieraan mee te werken.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine
& Horeca
Entree