Branchenieuws

Casper Reinders gaat zelf vraag gast scheppen

Casper Reinders, eigenaar van de Jimmy Woo en Bo Cinq in Amsterdam, opent in de door horecasluitingen veelgeplaagde Reguliersdwarsstraat de zaak Lion Noir. Het interieur wordt volgens hem 'een echt avontuur'. "Ik ga zelf de vraag van gasten creëren. Dat is waar het om gaat bij vooruitgang."


Dat meldt Reguliers.net. De zaak wordt geopend in het pand op nummer 28, waar tot begin november 2010 restaurant Het Tuynhuys zat. Reinders: "Het is een zeer authentieke locatie, met een klassieke sfeer en een klassiek Franse keuken. Maar het interieur wordt een echt avontuur, met camouflagemuren met pauwen erop bevestigd en zeventiende-eeuwse tapijten die we in stukken snijden."

"We combineren zulke dingen met glazen klokken met paddestoelen uit 1910 en een metalen skelet van een boa constrictor."

Vraag creëren
Met deze nieuwe inrichting wil Reinders een heel nieuw horecaconcept neerzetten, vooruitgang creëren, waarbij het hem niets kan schelen wat het publiek wil. Hij wil zelf de vraag creëren en dat is volgens hem waar het bij vooruitgang om gaat.

Reinders
Casper Reinders (afbeelding) begon zijn horecacarriere in 1996 in Haarlem met Grand-café Fortuyn. Daarna richtte hij zich op Amsterdam, waar hij achtereenvolgens de restaurants Noa en Moko opende. Na de verkoop van Moko begon hij Joia, dat later Suzy Wong werd.

Daarna opende hij in 2004 Jimmy Woo, in 2005 Vuong en in 2009 Bo Cinq.

Bron: Reguliers.net.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine