Waar eerst restaurant De Unie zat, opent vrijdag 20 maart Centraal, het 'Belgisch Dynamisch restaurant' in het Hotel Central in Rotterdam.
Dit meldt Zestz. Tot een jaar geleden runden Martijn Brennickmeijer en kok Maher het succesvolle De Unie. "Een nieuwe eigenaar verbouwde de zaak en zette een ander concept neer, inclusief een nieuwe menukaart", vertelt Chris Igesz. "Het gevolg: de oude Unie-crowd kwam niet meer."
Huiskamer
Igesz heeft daarom samen met Brennickmeijer het initiatief genomen voor Centraal. "De Unie was de huiskamer voor zeer veel mensen, ook voor cultureel Rotterdam, met goed eten en drinken en heel veel pret. Een plek waar ik zelf drie keer per week kwam en waar ik mij, zoals vele anderen, thuis voelde." Als het aan Igesz ligt, gaan die oude tijden dus herleven.
Boerengerechten
Hoewel de ondertitel 'Belgisch Dynamisch restaurant'is, betekent dit niet dat de kaart alleen Belgische gerechten bevat. "Martijn en ik zijn verrukt van simpele boerengerechten en dat hoeft niet zozeer Belgisch te zijn. Duits of Frans kan ook."
Semi-chique
Uiteindelijk gaat het de twee vooral om de sfeer. "De zaak ademt zoiets als een semi-chique wegrestaurant in Maaseik, een plek waar je komt voor garnalenkroketten met mosterdmayonaise en frisse sla. Of biefstuk met friet en mayo, maar dan wel goed."
Website Restaurant Centraal.

