Branchenieuws

Chef-kok aan de slag bij Resto VanHarte

Dennis Kolenbrander, chef-kok van het Scheveningse restaurant Spijs, kookt woensdag 18 november voor Resto VanHarte Zoetermeer Palenstein.

Naast de chef-kok komen ook enkele medewerkers van Spijs als vrijwilliger helpen in de keuken en bediening. Ook worden twee dinerbonnen onder de aanwezige gasten verloot.

Vriendschap
Het initiatief komt voort uit de vriendschap tussen Kolenbrander en Restomanager Daan Duijvestein. Laatstgenoemde was jarenlang restaurantmanager bij Spijs. Hij hoopt dat andere restaurateurs door dit initiatief geïnspireerd raken om ook eens te komen helpen bij één van de achttien Resto’s van VanHarte in Nederland.  

Resto Van Harte
Resto VanHarte is een organisatie die buurtrestaurants opzet waar wijkgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Een driegangendiner kost er vijf euro. Kinderen en mensen met een minimum inkomen betalen 2,50 euro. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte allerlei thema-avonden en activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen.

Kolenbrander: "Onze doelgroepen zijn misschien anders, maar ons doel is hetzelfde. Mensen laten genieten van een lekkere maaltijd en van elkaars gezelschap. Dit is mijn manier om iets terug te doen voor de samenleving."


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.