Branchenieuws

Chef Van Coevorden terug naar Nederland

De internationaal georiënteerde chef Schilo van Coevorden gaat aan de slag bij het nog te openen Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Daar wordt hij verantwoordelijk voor de gehele food- & beverageoperatie. General manager Madelon Boom is zeer verheugd over de komst van Van Coevorden. "Ik ken Schilo al jaren en heb altijd contact onderhouden. Tijdens mijn speurtocht naar een aansprekende chef kreeg ik steeds meer het idee dat Schilo zelf ook wel oren naar dit project zou hebben."

"Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij deze stap definitief gaat zetten en dat we kunnen profiteren van zijn ruime expertise."
 
Ervaring
Van Coevorden deed onder andere ervaring op bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam en de internationale Hyatt-hotelketen in Londen, Dubai en Japan. Ook was hij culinair verantwoordelijk voor de opening van het Amsterdamse Blakes Hotel (nu The Dylan) en het eveneens hoofdstedelijke College Hotel.

Vervolgens leverde Van Coevorden een structurele bijdrage aan de totstandkoming van het Finca Cortesin en mocht hij daar zijn eigen signaturerestaurant openen. Dit werd restaurant Schilo.

Continuïteit

Nu maakt de chef dus de overstap naar Amsterdam. Van Coevorden: "Restaurant Schilo blijft gewoon open en zal worden gerund door de chef die al zes jaar voor me werkt, waarmee de continuïteit is gewaarborgd. Hierdoor kan ik me in het openingsjaar voor volledig richten op het Conservatorium Hotel."

"De overstap is ook positief voor mijn privésituatie. Niet in de laatste plaats ben ik een Amsterdammer en voelt dit ook wel als thuiskomen. Voor mij is Nederland nog steeds een fijn land."

"Onze ouders zijn blij dat ze de kleinkinderen vaker zullen zien en Amsterdam is een geweldige regio voor mijn kinderen om op te groeien en te studeren, dat mag ook wel eens worden gezegd."
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.